Названо основні правила для захисту ваших акаунтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 21 столітті, в період, коли всі активно почали користуватися соціальними мережами, мессенджерами, різноманітними порталами і електронними засобами, виникла проблема в збереженні конфіденційності. Хакери і інші зловмисники використовують різні методи для отримання конфіденційної інформації і найпоширеніший – злом акаунтів в соціальних мережах та інших, перелічених вище ресурсах. Для того, щоб уберегти вас від потенційного поширення особистих даних, зараз будуть названі основні правила для захисту ваших акаунтів.

  • Використовуємо різні паролі для різних акаунтів

Найчастіше, зловмисники отримавши доступ до одного з ваших акаунтів, намагаються увійти і в інші, скориставшись тими ж даними, які підійшли для першого.

Наприклад, отримавши доступ до Gmail, зловмисники перевірять відомий пароль і на Facebook. Повірте, вони будуть неймовірно щасливі, якщо пароль підійде.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб уникнути цього, при реєстрації на ресурсах, використовуйте різні паролі і будь-якої складності.

  • Використовуємо складні паролі

Як ми писали вище, паролі необхідно використовувати різні і складні. Для створення ідеального пароля не потрібно придумувати нічого особливого, варто тільки використовувати латинські символи (близько п’яти), кілька цифр і ще кілька спеціальних символів. Сумарно, якщо ваш пароль складається з 10 символів і містить в собі все, що ми перерахували вище, його можна назвати складним.

  • Використовуйте двухфакторної аутентифікацію

Ще один спосіб захистити свої акаунти – використання двофакторної аутентифікації при вході на ресурс. Зазвичай на всіх більш-менш великих ресурсах, використовується такий спосіб авторизації на сайті, досить прикріпити свій номер телефону і отримувати підтверджують смс для входу. Хакери рідше намагаються отримати доступ до акаунтів з таким типом авторизації.

  • Не використовуйте чужі пристрої для входу в акаунти

Дане правило актуально як для чужих ПК, ноутбуків і планшетів, так і смартфонів. Не беріть в звичку користуватися чужими пристроями для входу в соціальні мережі, месенджери або інші ресурси, де зберігається ваша конфіденційна інформація.

У разі, якщо виникла необхідність в такому, то скористайтеся вкладкою Інкогніто в браузері і відмовтеся від зберігання даних для входу на тому пристрої.

Ми перерахували тільки правила для збереження цілісності ваших акаунтів, але дотримуючись їх, ви зможете істотно підняти рівень безпеки ваших особистих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.