IT-фахівці перерахували найбезпечніші месенджери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після численних витоків даних з WhatsApp користувачі почали уважніше ставитися до надійності додатків. Тому IT-фахівці вирішили перерахувати найбезпечніші месенджери.

На подив користувачів, перше місце в рейтингу компанії Artezio виявився Signal – його якість протоколів шифрування, наявність двухфакторной ідентифікації і неготовність до розкриття персональних даних викликають повагу у програмістів з усього світу.

Відразу за ним розташувалися Wickr Me і навіть Viber, часто критикований за баги і повільність роботи. Четверте ж місце дісталося Telegram за його трохи застарілу архітектуру, функціонал і недоліки при збереженні чутливої ​​інформації в локальному сховищі. При цьому в сервісі моніторингу даркнета DLBI стверджують, що жоден месенджер не можна вважати по-справжньому безпечним через безліч прихованих вразливостей. Особливо це стосується продукції Facebook, розробники якої не тільки продають дані користувачів рекламодавцям, але і тісно співпрацюють зі спецслужбами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш близькими до ідеалу анонімності поки називають маловідомі Threema і Twinme, також оснащені функцією самознищення повідомлень по закінченні певного часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.