Як визначити, що ваші повідомлення у WhatsApp читають сторонні користувачі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт пояснив, яким чином зловмисники можуть отримувати доступ до листуванням в WhatsApp і як цього уникнути.

Через те що тепер WhatsApp можна користуватися не тільки на одному пристрої одночасно, у шахраїв з’явилася нова «лазівка». Після сканування QR-коду на смартфоні можна отримати доступ до аккаунту власника. Щоб уникнути подібного, експерт радить встановити пароль на запуск програми, але не віддавати свій смартфон чужим людям.

Перевірити, чи отримав уже хтось сторонній доступ до аккаунту, просто. Потрібно перейти через «Налаштування» в «Пов’язані пристрої». Там будуть вказані всі гаджети, на яких використовується обліковий запис. Можна видалити з них непотрібні.

Ще одна уразливість WhatsApp – утиліта для месенджера на Android. В цьому випадку зрозуміти, що щось не так, ви можете по сильному нагріванню пристрою і збільшеному трафіку для месенджера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Читати в WhatsApp можна і вже вилучені повідомлення. Хоча розробники запевняли, що на сервері нічого не зберігається після видалення. Можливо, ця вразливість вже виправлена. У будь-якому випадку зрозуміти, що вилучені повідомлення відновлюють, можна по їх появі в листуванні.

Різні розширення для програми на Android здатні або уповільнити роботу месенджера, або передати дані третім особам. Тому краще не завантажувати на смартфон нічого, крім самого WhatsApp.

Також в додатку є функція відправки чату поштою. Причому зробити це можна одним кліком – і прийде лист з усіма повідомленнями.

Існують два серйозних ознаки того, що WhatsApp зламаний. Перша – затримка в роботі мережі при завантаженні повідомлень. Друга – відправка одноразових кодів (тоді потрібно натиснути в додатку «Вийти з усіх пристроїв» і зайти знову в месенджер).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.