Відключення цих функцій на телефоні допоможе вам уникнути шахраїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Менеджер з розвитку бізнесу порадила відключити деякі функції на смартфоні. За її словами, ці дії дозволять убезпечити себе від шахрайських схем, наприклад списання коштів з рахунку, крадіжки трафіку або ваших особистих даних.

Експерт нагадала, що в системі Android практично кожним дозволом для додатків можна управляти. Вона порадила перевірити, яким з цих додатків можна відправляти повідомлення, оскільки в якості SMS вам можуть приходити коди підтвердження, до яких зловмисники можуть отримає доступ, що може спричинити за собою негативні наслідки.

До того ж варто перевірити, які програми мають доступ до GPS і мікрофона, їх слід відключити в разі підозр, наприклад, коли їх запрошувати гра, для якої ці дозволи взагалі не потрібні. Михайлова додала, що ще одним важливим розділом є «Особливий доступ» з правами адміністратора, в ньому не повинно бути ніяких сторонніх додатків, тільки системні та спеціалізовані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Якщо немає потреби встановлювати додатки не з офіційного магазину, краще заборонити функцію” Встановлювати невідомі додатки “всіх програм”. Необмежений доступ до даних “і” Доступ до преміум SMS-повідомленнями “можуть стати проблемою в роумінгу – їх теж варто” простежити і відключити зайві дозволи “” , – попередила експерт. Експерт нагадав, що в системі iOS управляти дозволами можна в розділі “Конфіденційність” або в кожному додатку індивідуально.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.