Мобільний телефон повільно заряджається. Причини та рішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш телефон заряджається дуже повільно, вам слід ретельно перевірити зарядний пристрій, блок живлення для зарядки і акумулятор пристрою. Ці три компоненти часто пошкоджуються і вимагають постійної перевірки їх стану. Однак і вони не завжди стають коренем проблеми У цій статті ви побачите найпоширеніші причини повільної зарядки, а також способи виправити це.

Замініть зарядний пристрій

Одна з найбільш частих причин, по якій телефон заряджається повільно, – це пошкодження зарядного пристрою або його низька якість. Для будь-якого телефону рекомендується використовувати оригінальний зарядний пристрій. Використання інших зарядних пристроїв або USB-кабелів істотно впливає на продуктивність і час зарядки, що може привести до пошкодження акумулятора в довгостроковій перспективі. Якщо це не дає бажаного при зміні зарядного пристрою, то несправність може бути в акумуляторі або самому мобільному пристрої.

Перевірте акумулятор

З плином часу батареї телефонів починають зношуватися. Знос прискориться, якщо час зарядки занадто тривалий або телефон заряджається не оригінальна зарядним пристроєм. Якщо у вашому телефоні знімний акумулятор, переконайтеся, що він не здувся. Спробуйте замінити його або хоча б здати телефон в сервісний центр для діагностики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірте вхід для зарядного пристрою

Якщо ви перевірили стан акумулятора і використовуєте оригінальний зарядний пристрій для телефону, перевірте контакт зарядки пристрою. Для цього вимкніть мобільний телефон і за допомогою голки або струменя стиснутого повітря прочистите роз’єм. Пам’ятайте, що ви також можете звернутися до фахівця для виконання такого очищення.

Не використовуйте телефон під час зарядки

Це дуже часта помилка серед користувачів різних смартфонів. Якщо телефон буде одночасно витрачати заряд і підвищувати його, то процес зарядки сильно сповільниться. Постарайтеся не використовувати пристрій або хоча б не задіяти енерговитратні процеси (перегляд відео, мобільні ігри і т.і.).

Додатки для перевірки акумулятора

Рекомендується завантажити деякі програми, які перевіряють стан батареї. Так ви будете мати достовірний звіт про її використанні та працездатності.

CPU-Z

Ця програма перевіряє стан акумулятора і важливі аспекти, такі як його температура, стан заряду і щоденна продуктивність. Він не займає багато місця на телефоні і визначає деякі причини, за якими телефон заряджається повільно. Вам просто потрібно завантажити CPU-Z з магазину Google Play і перейти на вкладку «Батарея», щоб переглянути інформацію, яку він надає.

Ампер

Якщо ви хочете виміряти швидкість зарядки того чи іншого зарядного пристрою, ви можете спробувати це дію з Ampere. Він в реальному часі вимірює, наскільки швидко пристрій заряджається. Щоб використовувати його, вам просто потрібно завантажити його з Play Store, прийняти його умови і вийти із програми відкритим, щоб переглянути звіт, який він пропонує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.