Які дії вбивають акумулятор вашого Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Правильне використання та догляд значно подовжить роботу вашого смартфону. Тому, догляд за акумулятором вашого гаджету є дуже важливим. Адже неправильне використання може значно знизити автономність батареї. Ми опишемо звички, які поступово вбивають ваш смартфон.

1. Заряджати смартфон вночі.

Протягом дня ми активно користуємось гаджетом, а от вночі настає час для зарядки. Насправді так робити не можна, хоч це такий зручний для всіх варіант. Після нічної зарядки псується акумулятор. Це обумовлено тим, що як тільки батарея заряджається повністю процес зарядки зупиняється. Після цього, батарея втрачає заряд енергії в один відсоток та цикл запускаєтся знову. Тому, ми рекомендуємо вам заряджати смартфон тільки за необхідністю

2. Температура смартфона

Всі знають, що температура завдає шкоди батареї. Найкомфортнішою температурою вважається від 20 ° C до 35 ° C. В налаштуваннях смартфону можна знайти розділ та дізнатись температуру акумулятора. Якщо ви дізнались, що температура акумулятора вище 40 ° C, то краще утриматись від зарядки. Важливо не залишати телефон під сонячними променями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не кладіть ваш телефон під подушку протягом зарядки. Таким чином, ваш смартфон нагрівається, температура збільшується, адже акумулятор виділяє тепло

3. Неоригінальні запчастини

Якщо вам довелось замінювати батарею вашого смартфону, обов’язково переконайтесь, що вам замінять оригінальні акумулятори. Раніше взагалі була тенденція використовувати акумулятори від інших виробників. В MIUI є функція, яка виявляє неоригінальні акумулятори та сповільнювати їх швидкість зарядки або взагалі не заряджає їх.

4. Неоригінальні зарядні пристрої

Не варто користуватись пристроями низької якості, які будуть тільки погіршувати продуктивність та довговічність батареї. Крім того, такі зарядки можуть пошкодити інші елементи смартфону. Тому, краще витрати гроші на якісний зарядний пристрій, ніж на ремонт вашого смартфону.

5.Часто заряджати смартфон 

Не варто заряджати акумулятор, якщо він втрачає 5% заряду, адже такі дії скоротять термін служби батареї. Навіть якщо смартфон має 70%, 40% або 20% заряду, не потрібно підключати його до зарядного пристрою. Краще за все заряджати смартфон, коли рівень заряду акумулятора досягне 10% і менше.

Якщо ж ви хочете подовжити життя вашої батареї – відключайте телефон від зарядки при досягненні 80%. Під час зарядки користуйтесь смартфоном тільки за необхідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.