Чому варто заклеїти веб-камеру на ноутбуці

Експерти назвали кілька причин, за якими краще заклеїти веб-камеру на ноутбуці щоб захистити свою особисту інформацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше людей, які заклеювали веб-камери на своїх гаджетах вважали шизофрениками, то після слів представника ФБР Джеймса Комі, ця звичка здається не настільки вже й дивною.

Особисті дані користувачів мережі не захищені на 100%, оскільки шахраї розробляють все нові і нові схеми, щоб отримати якусь конкретну інформацію. Співробітник ФБР Джеймс Комі зазначив, що заклеювання камери на ноутбуці і інших гаджетах є настільки важливим, як, наприклад, закриття вхідних дверей.

Експерти вважають, що така дія, по-перше, захистить від хакерів, особливо впливових і відомих людей, які володіють важливою інформацією. Наприклад, засновник Facebook Марк Цукерберг на робочому комп’ютері заклеює і веб-камеру, і мікрофон. По-друге, це спосіб захисту від вірусів. Якщо зловмисники отримують контроль над чужим комп’ютером, то і доступ до камери заборонений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці відзначили, що в 2015 році хакер з Британії за допомогою програми стежив за допомогою камери за особистим життям своїх знайомих. А цей вірус легко дістати на закритих форумах. У 2016 році один з користувачів мережі “захопив” гаджети кількох людей і змусив їх стати учасниками реаліті-шоу. Він несподівано включав музику на ноутбуці, відкривав порносайти, а реакцію людей транслював через YouTube. Також був випадок, коли хакер стежив за допомогою веб-камери за дівчатами, фотографував їх, а потім шантажував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.