Перераховано навички, які розвиваються завдяки комп’ютерним іграм

Користувач Overclockers під ніком [Zero] поділився думкою про те, які якості розвиваються у людини завдяки іграм.

Експерти вважають, що насправді комп’ютерні ігри можуть бути дуже корисними. Різні жанри здатні розвинути в людині самі різні якості.

  1. Шутери . Згідно з дослідженням студента Рочестерського університету Шона Гріна і його наукового керівника Дафни Бавельер, такі ігри покращують концентрацію, допомагають навчитися стежити за декількома об’єктами одночасно, прогнозувати майбутні події, швидко приймати рішення.
  2. RPG . Хороші рольові ігри можуть сприяти розвитку емпатії, навчити планувати, нести відповідальність за зроблений вибір. Також, додає автор, людина вчиться приймати наслідки рішень.
  1. MOBA і MMORPG . У цьому випадку буває по-різному. Для одних це відмінний спосіб розвинути лідерські якості, комунікативні навички, а для інших – можливість навчитися працювати в команді, навіть в умовах стресу, а також презентувати себе.
  2. Стратегії . Для успішного проходження подібних проектів потрібно швидко знаходити і аналізувати дані, вміти адаптуватися до змін і – при необхідності – навчатися чого-небудь. Гнучке мислення – одне з найважливіших якостей в іграх такого жанру.
  1. Гонки . Вони розвивають реакцію, тактичне мислення, пам’ять. Також в гонках необхідно вміти приймати рішення за короткий час.
  1. Мобільні ігри . В цілому вони позитивно впливають на організм, стимулюючи вироблення серотоніну і дофаміну, які покращують настрій. Однак автор рекомендує не зловживати подібними проектами.

Крім того, на думку експертів, деякі ігри дають можливість “прокачати” рівень англійської або іншої іноземної, допомогти іншим гравцям, заробити трохи грошей. Але дуже важливо знати міру і не проводити цілу добу перед комп’ютером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.