Як вибрати правильний Wi-Fi роутер?

У наш час провідний Інтернет за допомогою використання ADSL-модему вважається морально застарілим. Провід постійно плутаються під ногами, а швидкість з’єднання ледь перевищуватиме 4 Мб / с. Куди краще для цих цілей використовувати сучасні WI-Fi роутери, що гарантують швидкість до 1.3 Гб / с, і які не використовують дроти.

Потужність

При підборі такої техніки важливо звертати увагу на показник потужність. Якщо обладнання має потужність не більше 20 дБм (100 мВт), то це виявиться цілком прийнятним рішенням в межах міста, оскільки охоплення виявиться радіусом до двадцяти метрів. Якщо ж потрібно більше охоплення, то рекомендований вибір на користь роутерів потужністю до 90 дБм.

Стандарт

Від стандарту роботи залежать і швидкісні дані роутера. Кращим вибором виявиться роутер, здатний підтримувати новітній стандарт 802.11 n, цінується тим, що утримує швидкість Інтернету до 150 Мб / с. І це властиво для кожної виділеної антени! Роутер з однією антеною вважається цілком прийнятним рішенням для початківця користувача. Якщо важливо значно прискорити роботу Інтернету, то краще вибирати роутери з 2-6 антенами. Одні з них беруть сигнал, тоді як інші – віддають.

Частота роботи

Як бути з пропонованою частотою роботи? У більшості випадків роутерна техніка справно функціонують на 2.4 ГГц, і гарантує на такій частоті швидкість до 450 Мб / с. Охоплення становитиме до 40 м. Але буває і так, що в тісній міській агломерації дана частота раптових чином може позначитися зайнятої. І в цьому випадку розумно підстрахуватися і вибрати роутер, здатний роздавати Інтернет на двох діапазонах, тобто ще і на 5 ГГц.

Роутер з додатковими портами

В окремих ситуаціях, якщо потрібно підключити ще і персональний комп’ютер по провідній технології, то розумніше брати техніку з декількома портами LAN, кількість яких запросто може доходити до чотирьох одиниць. Часто дане обладнання має ще порт USB, цінний тим, що до нього можна підключати практично всі – від цифрових носіїв і принтерів до модемів. Якщо ще роутерная техніка має всередині акумуляторної батареї потужністю до 2 000 мАг, то навіть у разі відключення електричної енергії в будинку, він зможе автономним чином ще пропрацювати до 10 годин.

Гідність Wi-Fi роутерів полягає ще і в тому, що вони забезпечують ефективну безпеку даних, оскільки сучасні моделі мають захист у вигляді WPA2, заснованої на новітньому 128 бітному алгоритмі. За умови, якщо користувач відразу прибирає ще і заводські настройки, потрібні для тестового виходу в Інтернет, і встановлювати власні і куди складніші, то хакер буде бачити таку мережу, але зламати не зможе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.