Названо 8 альтернатив месенджерів WhatsApp і Telegram на випадок нового збою зв’язку

Експерт розповів, які програми варто завантажувати в наступний раз, щоб залишатися на зв’язку.

В добірку  увійшли вісім додатків. Якісь із них, правда, не дуже сучасні, зате надійні.

  1. Telegram . Один з найбільш стабільних у месенджерів у всьому світі. Оновлення тут з’являються практично кожен місяць, а ще дуже зручно те, що встановити його можна на будь-який пристрій: комп’ютер, смартфон. Є навіть браузерна версія.
  1. Signal . Всі повідомлення в листуванні тут шифруються. Головна функція – відправка швидких повідомлень, приблизно як в попередньому мессенджере. Крім того, програма не відстежує місце розташування, контакти, тривалість розмови. Правда, в 2020 році був випадок злому компанією Cellebrite.
  1. ICQ . Один з найстаріших месенджерів. Взагалі особливою функціональністю він не відрізняється, але цілком підійде для спілкування.
  1. Threema . Розробники заявляють, що користувачі можуть спілкуватися в цьому месенджері повністю анонімно. Для всього контенту тут використовується наскрізне шифрування (як в Telegram, Signal), повідомлення відразу ж після прочитання видаляються (як в Signal), а контактів не синхронізуються з програмою. Також в додатку можна спілкуватися без використання номера телефону.
  1. Wire . Крім передачі повідомлень, в додатку є можливість проводити демонстрації екрану смартфона. Також програма може похвалитися архиватором. З одного аккаунта тут можна використовувати вісім пристроїв.
  1. TOX . Сподобається користувачам Viber, WhatsApp. Тут також можна управляти функцією появи і видалення повідомлень.
  1. Ring . Відмінно підійде для групового спілкування. Однак інтерфейс тут не самий зручний і зрозумілий.
  1. Briar . Особливість програми – зберігання листування тільки на пристроях користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.