Що робити, якщо вдома почав повільно працювати Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт перерахував причини зниження швидкості трафіку і способи вирішення цієї проблеми.

Як зазначає автор, на різке падіння швидкості інтернет-з’єднання можуть вплинути два фактори.

Перший – перевантаженість мережі каналами сусідів . В цьому випадку роутер просто починає отримувати накладені один на одного і спотворені пакети даних, які не можуть бути оброблені. Перевірити рівень завантаженості каналів можна за допомогою програми Wi-Fi Analyzer Open Source (в якості альтернативи автор пропонує завантажити WiFiInfoView). Після цього потрібно зайти в програму, запустити сканування, потім в розділі “Оцінка каналів” потрібно подивитися, які канали мають багато зірок, і перебудувати на них роутер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб поміняти настройки роутера, необхідно відкрити їх через браузер. В адресний рядок потрібно ввести 192.168.1.1 або 192.168.0.1 (цей набір чисел є на наклейці, яка знаходиться на зворотному боці вашого роутера). Пароль і логін теж вказуються на цій наклейці. В параметрах необхідно знайти розділ, пов’язаний з налаштуванням бездротового режиму. Після цього – вибрати у вікні “Канал” той, що був зазначений в додатку, все зберегти і перезавантажити роутер.

Правда, додає користувач, іноді буває так, що і настройка не допоможе. В цьому випадку краще всього купити новий роутер, який здатний підтримувати Wi-Fi 6. Тоді буде можливість працювати в діапазоні і 2,4 ГГц, і 5ГГц.

Другий фактор – підключення низької пристрою . Швидкість може знизитися, якщо разом з кількома пристроями, що підтримують протокол “802.11 n”, до мережі підключиться пристрій з протоколом “802.11 b”. Причому для всіх підключених пристроїв відразу – до 11 Мбіт / с. Щоб уникнути такого, необхідно в настройках роутера встановити підтримку тільки проколу “802.11 n”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.