Названо Android-смартфон, який буде отримувати оновлення протягом 5 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найпоширенішою проблемою всіх Android-смартфонів є те, що в них досить короткий термін оновлення ОС. В більшості випадків, при покупці нового смартфона, ви отримаєте не більше 2-3 років оновлень, що в порівнянні з пристроями Apple, досить мало. На даний момент, компанія Google не змушує виробників випускати оновлення протягом певного терміну, але для більшості нормою вважається 2-3 роки. На щастя, зараз буде названо Android-смартфон, який буде отримувати оновлення протягом 5 років.

Мова зараз піде про англійську компанію FairPhone, про яку майже ніхто не чув в Україні. Даний виробник смартфонів не сильно виділявся на фоні інших, але в нього все ж присутні особливості, які не запропонує жоден інший, і це термін оновлення смартфонів та високий ступінь ремонтопридатності.

Повертаємося до смартфона, який буде отримувати оновлення протягом 5-ти років, тобто це єдиний смартфон, із доступних зараз, який зможе отримати Android 16 та Android 17. Так ось, мова йде про смартфон FairPhone 4, який з’явився в продажі минулого місяця, у вересні. Пройдемося по його характеристиках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон FairPhone 4 отримав великий 6,3 – дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD+, процесор Snapdragon 750G в парі з 6/8 Гб оперативної та 128/256 Гб внутрішньої пам’яті. Стосовно автономності, то FairPhone 4 живиться від акумулятора 3905 мАг, який, у випадку необхідності, можна замінити на новий і досить легко, оскільки акумулятор – змінний. Фотоможливості смартфона представлено у вигляді подвійної камери 48 Мп+48 Мп і зараз він працює під управлінням ОС Android 11. Щодо вартості смартфона, то зараз його можна придбати за 580 Євро, що досить немало, як для такого смартфона середнього рівня.

Як бачите, цей смартфон отримав цілком нормальні характеристики, як для свого сегменту і дещо завищену ціну, але якщо брати до уваги термін оновлення ОС, та ще й високу ремонтопридатність, то ціна 580 Євро не така вже й висока.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.