Статті

ТОП-6 причин, чому варто відмовитися від додатків оптимізаторів на Android смартфонах

Share

Кількість активних користувачів Android-смартфонів просто неймовірна і причиною цього є те, що асортимент смартфонів під управлінням цієї ОС дуже великий і підібрати певний під конкретний бюджет не складе труднощів. Окрім цього, смартфони на Android популярні ще й через те, що ця ОС відкрита і дозволяє здійснювати різноманітні налаштування на смартфоні, робляючи його унікальним в своєму роді. Хоча переваг в Android і багато, є все ж один суттєвий недолік – велика кількість додатків сумнівного характеру, які можна завантажити безпосередньо з Google Play. Про один такий тип додатків зараз і поговоримо, а саме про оптимізуючі додатки, та буде названо 6 причин, чому варто відмовитися від додатків оптимізаторів на Android-смартфонах.

Причина 1. Навантаження на смартфон

Яка основна ціль такого типу додатків? Правильно, пришвидшення смартфона. На жаль, коли користувач завантажує такий додаток, то отримує повністю протилежний ефект, тобто смартфон починає працювати ще повільніше. Причина захована в тому, що оптимізуючі додатки весь час працюють в фоновому режимі та використовують багато ресурсів смартфона, а це веде до вповільнення пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина 2. Малоефективність оптимізаторів

Можливо, такий тип додатків і був ефективним на перших версіях Android, але зараз, коли Google стабільно додає новий функціонал в ОС, потреба в оптимізаторах відпала. Зараз всі актуальні версії Android отримують вбудованого оптимізатора, який цілком ефективно справляється з поставленими задачами, та ще й зайвий раз не навантажує смартфон.

Причина 3. Підвищені витрати акумулятора

Як ми писали вище, оптимізатори працюють в фоновому режимі, та постійно використовують ресурси смартфона. Через це, автономність смартфона суттєво скорочується, що важко назвати приємним бонусом. Окрім цього, оптимізатори ще й витрачають трафік, оскільки показ рекламних оголошень та постійна синхронізація із серверами потребує не малих витрат вашого інтернету.

Причина 4. Реклама

Як ми писали в “причина 3”, в оптимізаторах використовується реклама для монетизації. Поганого в цьому не так і багато, але проблема в тому, що ефективність і користь таких додатків сумнівна, тому й показ реклами більше схожий на елементарну наживу на користувачах. Також варто нагадати й про Pro-версії таких додатків, які пропонують такий же функціонал як і безплатні версії, але без реклами. Модель роботи та сама.

Причина 5. Сумнівні дозволи

Оптимізуючі додатки вимагають досить багато дозволів на смартфонах, хоча й невідомо, для чого їм це необхідно. Проблема в даному випадку полягає не в самих дозволах, а в безпеці цих додатків та гарантіях, що ніхто не зможе отримати доступ до смартфона користувача без його відома і із злим наміром.

Причина 6. Віруси та безпека

Повільно ми підійшли до основної проблеми такого типу додатків – віруси. Було неймовірно багато випадків, коли саме через такий тип додатків розповсюджувалися віруси, які або викрадали банківські дані користувачів, або ж особисті дані. Крім цього, ніхто (розробники таких додатків) не зможуть вам гарантувати безпеку при користуванні їхніми додатками.

Ми назвали тільки основні причини, чому не варто користуватися такими додатками, хоча їх є набагато більше. Не будемо заперечувати, є справді ефективні оптимізатори, але їх складно знайти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024