Як збільшити час роботи Android-смартфона без підзарядки

Основною проблемою сучасних телефонів є невелика кількість час роботи. Зазвичай заряд тримають від півтора до двох днів, а якщо це телефон зі слабким акумулятором, щось не протримається і до вечора.

Багато хто намагався продовжити працездатність свого телефону, але не знайшовши грамотних рад, здавалися і купували дорожчий смартфон з потужною батареєю.

Але, не варто відразу опускати руки і думати про зміну телефону, адже існує багато робочих способів, які продовжать роботу вашого телефону.

1) Відмова від віджетів і “живих” шпалер. 

Додавання на екран монітора різних додатків, будь то погода або новини, це само собою дуже зручно і корисно, але саме вони забирають велику кількість енергії у телефону. Щоб надати вам актуальну інформацію, віджети виходять в інтернет і поглинають заряд смартфона. Щоб цього не відбувалося, можна просто вимкнути їх в настройках телефону, а потрібну інформацію самостійно шукати в інтернеті.

Інтерактивні шпалери дуже красива фішка, але вбиває велику кількість заряду телефону. Якщо у вас дуже маленька ємність акумулятора, то рекомендується їх або взагалі відключити, змінивши на звичайні шпалери, або використовувати тільки коли телефон заряджений повністю, а при низькому рівні батареї, краще відключити дану анімацію.

2) Відключення синхронізації. 

Синхронізація – досить корисний процес, коли телефон самостійно перекидає вашу інформацію на хмарне зберігання і ви завжди можете відновити втрачені дані. Але, будь-яка передача інформації на хмару, відбирає у смартфона заряд батареї. Необхідно задатися питанням, а чи потрібно вам перекидати все саме зараз? Адже цю функцію можна зробити вручну, підключившись до зарядки. Тому, якщо дана функція вам не особливо потрібна, то її легко можна відключити в налаштуваннях телефону, тим самим зберігши заряд вашого телефону.

3) Відключення повідомлень. 

Більшість додатків повідомляють вас наповнить усякою не потрібною інформацією, але зате непогано так забирають заряд вашого телефону. Відключити їх не складає труднощів, для цього необхідно перейти в налаштування, додатки, диспетчер повідомлень і перетягнути повзунок на вимикання на тих додатках, які вам не потрібні.

4) Відключення геолокації. 

Визначення вашого місця розташування віднімає у телефону багато заряду, оскільки він використовує Wi-Fi, або мобільний інтернет. Щоб це виправити і зберегти вашу зарядку, необхідно включити знаходження місця розташування тільки по GPS, таким чином пристрій не використовуватиме Wi-Fi і мобільну мережу під час визначення геолокації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.