5 звичок, які вбивають ваш смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми користуємось смартфоном щодня, проте навіть не задумуємось про їх технічний стан. Адже девайс також потребує дабайливого використання. Ми розповімо вам про 5 шкідливих звичок експлуатації телефону. Якщо ви впізнаєте в собі хоч дві такі звички, то ваш смартфон незабаром опиниться в сервісному центрі.

1. Рідко очищаєте телефон

Пил і бруд також призводять до поломок. Адже бруд потрапляє в роз’єм зарядки і гніздо навушників, забиває сітку динаміка і мікрофона, а потім потрапляє глибше. Річ в тім, що бруд є гарним провідником струму. В кращому випадку у вас можуть виникнути проблеми зі звуком, в гіршому – при попаданні вологи це призведе до замикання і дорогого ремонту.

2. Смартфон часто падає

Навіть незначні падіння можуть призвести до внутрішніх пошкоджень: утворюються мікротріщини на електронних платах, порушуються контакти шлейфів та модулів. А це може призвести до швидкого та не дуже дешевого ремонту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Безлад у додатках

Дана проблема особливо стосується власників смартфонів на Android. Вам необхідно уникати невідомих посилань та не завантажувати незнайомі додатки. Така необережність може вирішуватись скиданням до заводських налаштувань, а в гіршому випадку –  прошивки смартфона.

4. Розряджати повністю смартфон

Розряджати повністю акумулятор дуже шкідиво, адже це є справжнім шоком для батареї. Лише один такий випадок може призвести до зниження ємності акумулятора до двох відсотків.

5. Вода та надія на вологозахист

І так зрозуміло, що ризиковано використовувати смартфон біля водойм або під дощем. Власники iPhone і Android втрачають пильність, сподіваючись на вологозахист. З роками функція втрачає свої властивості, так як прокладка висихає і вже не може повноцінно виконувати своє призначення. Через потрапляння вологи до динаміку з ладу може вийти функція Face ID.

Тому, уникайте таких випадків і смартфон прослужить вам довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.