Названо 4 причини перейти на iPhone 13 Pro і 13 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Нові моделі iPhone і вересневі прем’єри Apple в принципі здаються дивними. 

iPad mini – єдиний девайс з радикальним оновленням, інші вдосконалені по-мінімуму: новий процесор, трохи менше рамка, трохи краще камера. 

І тим не менше, причини оновитися на iPhone 13 Pro і 13 Pro Max з модельного ряду 12 є – від об’єктивних до абсурдних. Розповідаємо, які. 

Камера 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, всі чотири смартфона отримали оптичну стабілізацію зі зрушенням матриці, а не лінзи. Ця особливість дозволяє ефективніше компенсувати коливання при зйомці. Перш за все це робить відео якісніше. Кадр не тремтить, відповідно зображення буде чіткіше, навіть якщо знімати на ходу.

Крім того, це робить якісніше нічні фото. В умовах недостатньої освітленості витримка стає довшою, а значить, смартфон потрібно тримати статично довше звичайного. Стабілізація зі зрушенням матриці компенсує тремтіння руки, і кадр не виходить змазаним. 

По-друге, камера тепер орієнтована спеціально на нічну зйомку. Основний модуль оснащений збільшеною матрицею з пікселями розміром 1,9 мкм – це найбільший показник в сімействі iPhone, а збільшена діафрагма становить ƒ / 1.5. Ці параметри є у основного модуля кожної моделі. Чим більше розмір пікселів, тим менше шуму на зображенні і тим меншу витримку можна використовувати, а це важливо, якщо зйомка відбувається при слабкому освітленні. Збільшена діафрагма також підвищує якість зображень в умовах низької освітленості.

Як підсумок, нічні знімки будуть багаторазово якісніше, ніж у попередників. Тепер камера більш пристосована до роботи в умовах недостатньої освітленості на апаратному рівні.

Аналогічні зміни отримав і ультраширококутний модуль. У ньому апертура збільшена до f / 1,8. З більш високим значенням камера зможе менше підвищувати значення світлочутливості. Як підсумок, на знімку буде більше світла і менше шумів. Ці два параметри і зроблять ультрашірік пристрою одним з кращих на ринку. 

Екран 

iPhone 13 Pro і 13 Pro Max – перші смартфони компанії з екраном 120 Гц. Крім того, вони оснащені технологією ProMotion – частота оновлення змінюється в залежності від завдань для економії енергії. 

З 120 Гц контент буде виглядати в рази ефектніше – картинка стане більш плавною і динамічною, а кількість контенту з підтримкою 120 Гц з часом буде тільки збільшуватися, тому перехід на смартфон з підтримкою такої частоти оновлення – логічне довгострокове рішення.  

Пам’ять 

iPhone 13 Pro і 13 Pro Max – перші смартфони Apple з максимальним об’ємом пам’яті 1 ТБ. Це дійсно зручно – якщо ще в 2016 році 128 ГБ здавалися нам космосом, а 32 мінімальним допустимим значенням, то тепер 128 ГБ – це допустимий мінімум, а з 256, 512 ГБ і тим більше 1 ТБ буде ще зручніше. 

Додатки удосконалюються, їх обсяг збільшується. Крім того, ми споживаємо все більше відеоконтенту, зокрема, дрібні вертикальні відео з Instagram і TikTok. З останньої соцмережі їх можна зберігати. Люди роблять це як з мемами, тому пам’ять миттєво заповнюється. 

Колір

iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max доступні в чотирьох кольорах: графітовий, золотий, сріблястий і небесно-блакитний. Останній – новий, причому, я не пам’ятаю, щоб компанія випускала смартфони в такому кольорі. 

У кожному поколінні компанія пропонує мінімум один колір, якого раніше не було, і презентує смартфони саме в такий забарвленням. Так склалося, що одна з особливостей культури фанатів Apple – показати, що це новий айфон. З 2014 року і випуску iPhone 6 мобільні пристрої компанії рідко стали отримувати радикальні дизайнерські зміни. За весь цей період я пам’ятаю лише два – «чубчик» і камера в iPhone X, а також камера в квадратному блоці у iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. 

Причина здається дивною, і тим не менш, це працює – багаторічна робота з аудиторією і формування культури користування продукцією бренду досі приносять компанії прибуток. Тому навіть нового кольору досить, щоб смартфон купили. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.