Названо 7 можливостей сучасних смартфонів, про які мало хто знає

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми досить часто публікуємо матеріал, в якому розповідаємо про ті чи інші функції та можливості смартфонів, оскільки більшість користувачів навіть не здогадуються, на що здатні їхні смартфони. Щоб ви використовували свій смартфон на максимум, буде названо 7 можливостей сучасних смартфонів, про які мало хто знає. На жаль, про ці функції мало де говорять.

1. Режим двох вікон

Дана можливість стане в нагоді тим, хто під час користування смартфоном, використовують декілька додатків одночасно. Для прикладу, ви любите читати книги англійською і час від часу перекладаєте незнайомі слова і при цьому не хочеться кожного разу запускати перекладач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб активувати режим двох вікон, необхідно натиснути на екранну клавішу списку завдань, яка розміщена з правої сторони від кнопки Додому та ввімкніть режим “багатовіконний”.

2. Клонування додатків

Ще одна корисна можливість на Android-смартфонах. Клонування додатків підійде тим, хто користується однією соціальною мережею під різними обліковими записами. Дана функція доступна в самому Android новіших версій. Якщо ваш телефон її не отримав по замовчуванню, то відповідний додаток можна завантажити на свій смартфон.

3. Офлайн-карти

Також корисна функція, яка може стати в нагоді туристам. Використання офлайн-карт зручне тим, що в роумінгу вам не прийдеться використовувати мобільний інтернет. Щоб використати таку можливість, необхідно завантажити собі карти вибраної місцевості та вимкнути мобільний інтернет, але залишити ввімкнений GPS. Таким чином, ваше розміщення на карті буде змінюватися, але використовуватися буде супутниковий зв’язок і при цьому безкоштовно.

Для початку варто перевірити цю функцію на своїй місцевості і якщо все буде добре, то можна використовувати і в інших регіонах та країнах.

4. Оплата з використанням NFC

Можливо для декого це не в новинку, але є ще велика кількість людей, які купляють новий смартфон і не вкурсі того, що ним можна розплачуватися в більшості магазинів.

За допомогою модуля NFC можна прикріпити свою банківську карту до Android Pay або Apple Pay, та розраховуватися безконтактним способом у всіх магазинах, які підтримують такий спосіб оплати.

5. Сканер документів

Тим власникам смартфонів, які мають таку функцію вже вбудовану в Android, неймовірно пощастило, оскільки мати сканер в смартфоні неймовірно зручно.

Окрім документів, сканувати можна і фото, а по якості сканування, ніхто навіть не запідозрить, що ви використовували смартфон, а не професійний сканер. Проскановані зображення зберігаються або у внутрішньому сховищі, або завантажуються в Хмару.

6. Ввімкнення безпечного режиму

Дана функція захована від очей користувачів, оскільки вона запускає режим розробника, за допомогою якого можна як відремонтувати смартфон, так і перетворити його в цеглину. Щоб перейти в безпечний режим, необхідно натиснути і тримати кнопку живлення до тих пір, поки не з’явиться меню для переходу в безпечний режим.

7. Використовуємо смартфон замість ваг

Так, смартфон можна використовувати як ваги. Звісно, важити предмети, які мають серйозну вагу, не вийде, але якщо мова йде про якісь дрібниці, то смартфон зважить їх без вагань.

Спеціальний додаток, який перетворює смартфон у ваги, можна завантажити в фірмових магазинах додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.