Названо непотрібні функції в Android-смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком на ринку представляють все більше і більше смартфонів від нових і давно відомих брендів. Якщо років 10 тому, представлення нового смартфона було чимось неймовірним, то зараз це цілком звичайна і мало цікава презентація. Причиною цього є те, що смартфони і їх функції, розвиваються вже не так швидко, як колись і здивувати когось новою функцією досить складно. Ще однією причиною цього є те, що практично всі смартфони, які зараз продаються в Україні, що працюють під управлінням Android і iOS, відповідно набір функцій в них максимально схожий. Виробники смартфонів намагаються нас чимось здивувати, але в більшості випадків, нові функції практично нікому не потрібні і ними майже ніхто не користується. Зараз саме про таких функціях і поговоримо і будуть названі непотрібні функції в Android-смартфонах, за які нам доводиться переплачувати.

№1. Зум в смартфонах

В даному випадку варто відзначити, що зум в смартфонах х2 і х4 дійсно корисна річ і часто стає необхідною, але ми, в ITechNews, вважаємо, що зум кратний х50, х80, х100 і т.і., не має сенсу, оскільки ними практично ніхто не користується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причиною цього є те, що при використанні збільшення більш х2 або х4, істотно втрачається якість зображення. В даному випадку не має значення, це оптичний або цифровий зум, втрати в якості будуть у будь-якому випадку і цього не уникнути, а користувачів, які хочуть сфотографувати місяць в пікселях, неймовірно мало.

№2. Управління смартфоном за допомогою жестів

Якщо цю функцію була представлена ​​вперше, вона викликала неабияке задоволення у користувачів, але тривало це не так довго. Причиною стало те, що управляти смартфоном за допомогою жестів стало просто незручно і в більшості випадків, торкаючись екрану, було набагато швидше виконати основні маніпуляції з смартфоном.

Крім цього, керувати за допомогою жестів в громадському транспорті виявилося ще й незручно і незрозуміло. Ця функція виглядає набагато більш перспективною на фітнес-браслетах і смарт-годинах.

№3. Розблокування бюджетного смартфона за допомогою розпізнавання особи

Ця функція дійсно неймовірно корисна і користується нею велику кількість користувачів. Проблемою в даному випадку є те, що правильно вона реалізована тільки в дорогих пристроях, оскільки там використовується технологія 3D сканування, в якій задіяна велика кількість датчиків.

У бюджетних смартфонах, дана технологія спрощена до того рівня, що для розблокування використовуються не датчики, а просто фронтальна камера, відповідно і безпеку цих пристроїв відповідна.

№4. Сповільнена зйомка

Ця функція (Slow Motion), коли була представлена, також викликала велике захоплення у користувачів. Деякий час нею користувалися майже всі користувачі, але з часом, її почали забувати, оскільки вона не виправдала надій.

Причиною стало те, що зроблені відео за допомогою сповільненої зйомки, зроблені під час зйомки фрагментами близько 0,2 сек. Так ось, відео зроблено таким чином, виглядають як набір стоп-кадрів, що не сильно порадувало користувачів.

Можливо ми і не врахували деякі зайві функції, але в даному випадку йшлося про ті можливості смартфонів, які доступні на більшості пристроїв під управлінням OC Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.