Способи економії заряду батареї, які не працюють

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно кожного власника смартфона дратує низький відстотк батареї. Тому і  виникають міфічні способи, за якими можна продовжити життя заряду. Але чи всі способи ефективні? Можливо, колись ці способи були дійсними, але технології не стоять на місці, і для нових пристроїв вони вже не працюють.

1. Повністю розрядити та зарядити батарею до 100%

Цю пораду можна поччути при першій зарядці акумулятора. Це стосується лише залізонікелевих, нікель-кадмієвих, нікель-металогідридних АКБ, а вони вже майже не застосовуються. Вони справді могли «запам’ятовувати» неповний заряд і скорочувати свою ємність.

Проте, сучасні смартфони мають літій-іонні і літій-полімерні батареї. Їм не потрібна така операція, як розрядка до 0%. Навпаки, це шкідливо, адже при цьому запускаються незворотні хімічні процеси і зменшується ємність акумулятора. Те ж саме з повною зарядкою: кожне підживлення до 100% знижує здатність АКБ накопичувати енергію на 1,5-3%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Не заряджати гаджет всю ніч

Існує легенда, якщо залишити смартфон на зарядці на всю ніч, то він або зарядиться більше норми, або батарея вийде з ладу. Сучасні гаджети самостійно припиняють заряджатись, коли досягають оптимальнийй відсоток заряду батареї.Тому, смартфон можна залишати хоч на тиждень – з ним нічого не станеться.

3. Відключити Bluetooth, Wi-Fi і GPS

Ця порада була дійсна, але пару років тому. Технології не стоять на місці, наприклад, той же Bluetooth розряджає акумулятор не так вже сильно, якщо мова йде про протокол 5.0.

Отже, якщо ви відключите ці модулі зв’язку, то заряд дійсно буде витрачатися трохи повільніше. Але чи варта ця економія того, щоб постійно переходити в налаштування для активації або вимкнення Wi-Fi і GPS?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.