Як захистити свій Google-акаунт від злому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні все більше користувачів переймаються безпекою особистих даних та своїх акаунтів. Адже мова йде і про банківські акаунти та облікові записи, соціальні мережі, тощо.

Реклама

Для власників Android одним з найважливіших акаунтів є Google-акаунт. Окрім пошти, YouTube, та Play маркету, власники керують смартфоном: знаходять пристрій, блокують та чистять.

Почастішали випадки, коли власники входили до чужих акаунтів на своїх гаджетах. Це небезпечно, адже якщо власник акаунту має зловмисні думки, то він може накоїти з вашим пристроєм все що завгодно.

Небезпека полягає в тому, що в гугл є сервіс для пошуку смартфона. Для того щоб визначити де знаходиться саме ваш смартфон, потрібна синхронізація через акаунт. Всі ваші пристрої, через які ви авторизуєтеся під своїм акаунтом, будуть відображені в одному місці. Комп’ютери також будуть відображені, проте ними Google керувати не зможе, а тільки Андроїд пристроями.

Тут можна знайти, заблокувати, або стерти всі дані зі смартфона. Однак гугл не взмозі визначити, ваш це пристрій чи ні. Якщо ви входили з акаунта шахрая, то для гугл, цей шахрай і буде власником вашого смартфона.

А навіть якщо це акаунт не шахрая, то все одно, у нього вже є якась влада над вашим смартфоном. А в цьому немає нічого хорошого.

Що робити якщо ви увійшли через чужий акаунт та пізно це усвідомили?

По-перше, вимкніть мобільний інтернет і Wi-Fi. Всі команди від гугл здійснюються за допомогою інтернету. Потім вийдіть з гугл акаунту.

Як захистити свій Google-акаунт від злому

Після цього ваш смартфон поза досяжністю шкідника.

Ви також маєте можливість відключити керування вашого смартфону на відстані. Для цього вам необхідно відключити в налаштуваннях адміністратора функцію “Пошук пристроїв” або “Find My Device”.

Зауважте, що самостійно ви не зможете знайти пристрій за допомогою цієї функції. Але якщо вам дійсно потрібно увійти до чужого акаунту, то зробіть це за допомогою браузеру. Таким чином, керувати вашим смартфоном не вийде.

Для захисту вашого аканту ми рекомендуємо використовувати всі види захисту, в тому числі й двофакторну аутентифікацію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ