Статті

Названо 5 причин, за якими швидко закінчується пам’ять смартфона

Share

Найбільша неприємність при користуванні ПК, ноутбуками, планшетами та смартфонами полягає в тому, що у них рано чи пізно закінчується вільна внутрішня пам’ять. Це не така вже й велика проблема, але зазвичай вона настає в такі моменти, коли немає можливості і вільного часу, щоб провести хоча б поверхневе очищення. Крім цього, відсутність внутрішньої пам’яті негативно відбивається і на роботі смартфона, а саме на його швидкості роботи. Також це може привести до того, що ви не зможете перейти в месенджер, наприклад WhatsApp або Viber, які просто не дозволять вам ними користуватися, поки на смартфоні чи не з’явиться вільний простір. Щоб процес очищення був максимально швидким і ефективним, будуть названі 5 причин, за якими швидко закінчується пам’ять смартфона.

Причина 1. Месенджери

Так, саме вони є винуватцями того, що на смартфоні швидко закінчується вільний простір. Месенджери зберігають неймовірну кількість сміття, куди можна віднести всі відправлені та отримані фото, відео і аудіофайли. Щоб з цим боротися, необхідно вручну видаляти все непотрібне вміст.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина 2. Фото

Якщо з попереднім пунктом розібралися, то переходимо до наступного – фото. В даному випадку мова йде про тих фото, які були зроблені на вашому смартфоні. Ми не сумніваємося в ваших можливостях фотографа, але не варто забувати, що при накопиченні достатньої кількості фото, пам’ять смартфона закінчується неймовірно швидко. Варто врахувати, що сучасні смартфони роблять цілком такі чіткі і якісні фото, які в більшості випадків, займають не менше 2-3 МБ. Також сюди можна віднести і скріншоти.

Причина 3. Видео

Дана причина схожа до попередньої, але з різницею в тому, що зняте на смартфон відео, з максимально дозволеною якістю відображення, може займати не менше 200-300 МБ. Якщо ж на вашому смартфоні зберігаються кілька таких відео, то 1-3 Гб змісту вже буде зайнято. Перенесіть всі непотрібні відео собі на ПК або в Хмара, і вільна пам’яті збільшиться відразу.

Причина 4. Кеш в додатках

Також часта причина засмічення смартфона. Лідером за кількістю кешу також є месенджери, соціальні мережі, Google Карти і інші подібні програми, в яких зберігається багато інформації. Щоб очистити кеш, необхідно перейти в налаштування смартфона, потім знайти список всіх додатків і переходячи в налаштування кожного, в ручному режимі очищаємо його.

Причина 5. Великі додатки

В даному випадку мова йде про вимогливих мобільних іграх, музичних сервісах, мобільних версіях додатків для ПК, соціальних мережах тощо. Для роботи з цими додатками, необхідно багато ресурсів, як акумулятора і оперативної пам’яті, так і внутрішнього простору. Якщо на вашому смартфоні присутні такі і ви користуєтеся ними дуже рідко, то краще видалити і тим самим вивільнити велику кількість внутрішнього простору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024