Експерт перерахував три оновлення Wi-Fi до 2024 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Представник компанії VAS Experts поділився в блозі на “Хабре” подробицями про нові стандарти для Wi-Fi.

Реклама

До 2024 року у мережі Wi-Fi з’являться кілька нових або поліпшених функцій. Про них в блозі розповів експерт в сфері IT.

  1. Збільшена швидкість . Розробники планують назвати цей стандарт (802.11be) Wi-Fi 7. Він буде здатний працювати з діапазоном в 6 ГГц. Що буде з цими частотами в Україні, поки що не ясно. Фахівці вирішать до кінця 2021 року. Також пристрої, що підтримують Wi-Fi 7, будуть зраджувати і приймати дані через не одну, а кілька точок доступу.
  1. Визначення відстані між пристроями . Завдяки 802.11az, який буде проходити сертифікацію через два роки, користувач зможе шукати свій смартфон, відстежувати його переміщення, а також поліпшити керівництво IoT-пристроями (типу роботів-пилососів).
  1. Передача інформації про розташування об’єкта . Стандарт 802.11bf дозволить створити щось на зразок сенсора, який буде відслідковувати інформацію про об’єкти в зоні досяжності сигналу Wi-Fi. В майбутньому це дозволить створити гаджети, які будуть передавати дані по Wi-Fi без використання електроніки, подібно розробці вчених Вашингтонського університету.

Однак те, як буде розвиватися ситуація з Wi-Fi-стандартами, буде відомо лише через якийсь час, уклав автор.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ