Відомо, як фонові додатки гальмують роботу смартфона та чому їх потрібно вимикати

В процесі розгляду способів оптимізації смартфонів, ми весь час згадуємо про фонові додатки та те, що вони значно загружають наші пристрої. І це справді так, але чому? Зараз ми з цим розберемось, тому що нам відомо, як фонові додатки гальмують роботу смартфона та чому їх потрібно вимикати.

Фонові додатки продовжують працювати навіть тоді, коли ви їх не використовуєте, тобто не всі навіть здогадуються про їх роботу. До фонових додатків відносяться як системні додатки, так і соціальні мережі, ігри, месенджери, тощо. Кожен із цих додатків працює в фоновому режимі з певною метою, чи то для отримання повідомлень, чи для підтримки роботи телефона, чи для швидкого повторного відкриття додатка, тощо. В принципі, все звучить досить добре і негатив не відслідковується, але на ділі це не так.

Для початку, робота додатків у фоновому режимі значно навантажує роботу смартфона, особливо це стосується бюджетних моделей. Велика кількість проблем із зависанням смартфонів залежить якраз від роботи фонових додатків, особливо якщо їх велика кількість. Таким чином вам варто слідкувати за кількістю додатків, які працюють у фоновому режимі. Не завжди достатньо просто згорнути додаток, його потрібно повністю закрити, адже так його робота продовжуватиметься. Закривайте додатки, які вам в даний момент не потрібні та ті, якими ви не плануєте зараз користуватись. Так система буде більш оптимізована, а робота смартфона не буде гальмувати.

Окрім зайвого навантаження, фонові додатки впливають і на заряд акумулятор та використання мобільного трафіку. Звісно, якщо у вас значна кількість додатків працюють у фоновому режимі, то вони потребують і відповідних ресурсів, в тому числі акумулятора. Щодо мобільного трафіку, то він практично у всіх є обмеженим, відповідно витрачати його впусту на фонові процеси немає сенсу. Правда тут мова йтиме про ігри чи соціальні мережі, тобто в даних випадках втрати трафіку будуть непотрібними.

А інші додатки, типу електронної пошти чи месенджерів, для декого можуть бути доцільними, так як в процесі фонової роботи оновлюватиметься інформація, і ви не пропустите, до прикладу, важливого повідомлення. Тобто тут уже слідкуйте за тим, який додаток потрібен вам на даний момент.

Загалом, основна рекомендація полягатиме в тому, що б слідкувати за кількістю додатків, які працюють у фоновому режимі та вимикати ті, які вам не потрібні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.