Названо 3 причини, чому iOS надійніший Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

“Хто володіє інформацією – той володіє світом”. Сьогодні афоризм, виголошений Натаном Ротшильдом в 19 столітті, повністю відображає суть цифрового суспільства. Персональні дані, комерційна інформація, банківські операції – все проходить в електронному вигляді з використанням інтернету і різних девайсів. І якщо інформація потрапить не в ті руки, можна зазнати серйозних фінансових і репутаційних втрат.

Реклама

Смартфон – потенційно небезпечне пристрій. Він завжди поруч з людиною і містить багато особистої або комерційної інформації, наприклад, дані по бізнесу власника. Всі бренди-виробники прагнуть максимально убезпечити власні пристрої від злому, але найкраще це виходить у компанії Apple. Ми заглянули в інтернет-магазин телефонів і поцікавилися, чому iPhone вважаються найбезпечнішими смартфонами.

Закрита операційна система

На відміну від Android, де операційна система має відкритий вихідний код, iOS – найбільш закрита на ринку. Купертіновци витрачають тисячі годин на доопрацювання системи, закриваючи всі уразливості, які в ній з’являються. При цьому у власника немає ніякої можливості для кастомізації системи: доводиться користуватися тим, що прийшло з заводу.

З точки зору безпеки це найкраще рішення:

  • компанія повністю контролює обладнання і ПЗ, яке використовує iOS;
  • у зловмисників менше шансів зламати смартфон через уразливості в софт.

Буквально кілька років тому бушувала епідемія вірусу-шифрувальника WannaCry. При попаданні в операційну систему він зашифрував всі файли і вимагав гроші в криптовалюта за розшифровку. Тоді здорово постраждали мільйони власників Android, а користувачі iOS майже не помітили проблем, вірус пройшла повз них.

Суворі правила безпеки App Store

Придбавши будь-який телефон iPhone ви отримуєте доступ на фірмовий маркетплейс App Store. Це аналог Google Play, з якого можна завантажувати програми сторонніх розробників. Але на відміну від маркетплейса Android, у Apple набагато суворіше правила для розробників і грунтовний контроль кожної програми. Будь-код в софті, який може нашкодити користувачам, блокується і віддаляється.

Також відзначимо нюанс, який з’явився в iOS 14,5 зовсім недавно. Користувачі Apple отримали можливість повного відключення функцій збору даних і відстежування місцеположення будь-якої програми. Інакше кажучи, хочете зберегти максимальну конфіденційність? Просто заблокуйте всі можливості з додатком.

Також в iOS діє так звана “пісочниця для додатків”: весь сторонній софт працює ізольовано і не може без відома користувача обійти заборону системи і підключитися, наприклад, до камери або мікрофона.

Постійні оновлення ОС і софта

Третій фактор безпеки iPhone – регулярне оновлення операційної системи з реальним поліпшенням безпеки і функціоналу. 

Власники айфонів знають, що обнови на різні системні компоненти приходять постійно. 

Плюс, компанія блискавично реагує на будь-які знайдені в софті уразливості і усуває всі проблеми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ