Експерт дав поради щодо самостійного вибору ноутбука

Автор dtf.ru пояснив, на які складові треба звертати увагу при покупці і як прийняти вірне рішення.

Перш за все, блогер перерахував внутрішні частини ноутбука і його параметри, яких особливо важливі для користувача. Це материнська плата, процесор, відеокарта, дисплей, оперативна пам’ять, сховище, охолодження, час роботи без підзарядки.

Так, від плати залежить можливість апгрейда пристрою, а від процесора – швидкість обробки запитів (і не тільки). Крім того, в основному зустрічаються два виробника процесорів: Intel і AMD. Перші зазвичай встановлюються на бюджетні і дуже бюджетні моделі, другі – на більш дорогі.

Що стосується відеокарти, то автор стверджує, що найбільш потужні ноутбуки – з дискретними відеокартами. З інтегрованими ж хоча і працюють тихіше, їх корпус тонші, але самі по собі вони слабкіші.

Серед видів дисплея зустрічаються з матрицями IPS і TN. Перший тип необхідний тим, хто працює з зображеннями, відеороликами, графікою, оскільки кольору на такому екрані не спотворюються.

Оперативну пам’ять вибирати варто за принципом “чим більше, тим краще”, радить блогер. Найбільш комфортний для роботи обсяг – 16 ГБ. Або в крайньому випадку 8 ГБ.

Інформація на ноутбуці може зберігатися на SSD (швидкі накопичувачі), HDD (жорсткі диски), SSHD (гібридні жорсткі диски). Обсяг цих складових залежить від ціни пристрою.

З приводу охолодження і зарядки автор зауважив, що більшість пристроїв оснащені непоганим охолодженням, а протримається у включеному стані ноутбук приблизно до 8 годин (за умови, що його не будуть сильно навантажувати).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.