Чому акумулятор ноутбука швидко розряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому акумулятор мого ноутбука розряджається так швидко? Мабуть, усі власники ноутбуків хочуть знати відповідь на це питання. Ця стаття пояснить, чому це відбувається і що ви можете зробити, щоб продовжити термін служби батареї ноутбука.

Є кілька причин, внаслідок яких акумулятор ноутбука швидко розряджається, і ми розглянемо основні з них в цьому матеріалі. Якщо ви не звертаєте особливої уваги на те, що швидко розряджає вашу батарею, ви будете розчаровані доступним часом роботи від батареї.

Несправний акумулятор

Батарея ноутбука може бути несправна, навіть якщо ваша машина досить нова. Несправний акумулятор може перешкоджати зарядці і розрядці в цілому або частково. У чому б не полягала помилка, насправді це не має значення. Акумулятор вашого ноутбука швидко розряджається. Можливо, ви не знаєте спосіобу дізнатися модель батареї до вашого ноутбука, в такому разі ви можете скористатися послугами Zeto.ua, де ви можете шукати батареї за моделлю ноутбука.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у вас відносно новий ноутбук, перегляньте гарантійний лист. Потім зв’яжіться з продавцем або виробником ноутбука і повідомте їм, що ви підозрюєте, що ваша батарея несправна. Ви зможете замінити несправну батарею, якщо гарантія покриває це і ще не сплив її строк.

Спроба полагодити несправний акумулятор ноутбука – не найкраща ідея. Найкраще купити новий. Якщо термін гарантії на ваш ноутбук закінчився, вам потрібно купити новий. Дешевше купити нову батарею для вашого ноутбука в інтернеті, ніж купувати її в магазині.

Яскравість дисплея і підсвічування клавіатури

Завдяки яскравим екранам і підсвічуванню клавіатури акумулятор вашого ноутбука розряджається швидше. Гарна новина полягає в тому, що ви можете налаштувати ці параметри на своєму пристрої, щоб вони споживали менше енергії і продовжували термін служби батареї.

У Windows 10 є власні настройки яскравості екрана вашого ноутбука. Вам потрібно отримати доступ до вікна налаштувань і потім вибрати Система. Коли зайдете до системних настройок, знайдіть «Дисплей» в лівому меню, і ви повинні побачити повзунок, який ви можете використовувати для регулювання яскравості екрана.

Також рекомендується використовувати функцію економії заряду батареї в Windows 10. Ви також можете отримати доступ до неї з системного меню. Коли ви натиснете на режим енергозбереження, ви побачите перемикач, який можна використовувати для включення або виключення цієї функції. Якщо він вимкнений, то включіть.

Зазвичай функція економії заряду акумулятора спрацьовує автоматично, коли рівень заряду акумулятора падає нижче 20%.

Нарешті, у Windows 10 ми рекомендуємо вам налаштувати параметри живлення і сну, щоб ви могли вимкнути екран і навіть перевести ноутбук в сплячий режим, якщо ви не використовуєте його якийсь час.

Якщо у вас ноутбук Mac, вам необхідно увійти в системні настройки і вибрати параметр «Екран» на доступних вкладках. Тут ви побачите повзунок яскравості, який можна налаштувати, щоб зменшити яскравість екрана. Зменшення яскравості екрана ноутбука корисне для очей, а також дозволяє заощадити заряд акумулятора.

На ноутбуці Mac ви можете автоматично регулювати яскравість екрана, якщо хочете. Поки неясно, чи допомагає це продовжити термін служби батареї. Проте, на наш погляд, налаштувати яскравість екрана вручну, як ми описали вище, нескладно.

В налаштуваннях енергозбереження ви можете трохи зменшити яскравість екрана при живленні від акумулятора. Ми рекомендуємо вам включити цю функцію, встановивши відповідний прапорець.

Якщо ваш ноутбук все ще включений, але ви ним не користуєтесь, є параметри, що дозволяють перевести екран або сам комп’ютер в сплячий режим. Ви можете відрегулювати, коли функція сну буде включатися.

Деякі ноутбуки мають підсвічування клавіатури. Якщо у вашому ноутбуці є ця функція, переконайтеся, що ви виключаєте її в денний час, коли в ній немає потреби. Ви також можете вимкнути підсвічування клавіатури, якщо ваш ноутбук якийсь час стоїть без дії.

Налаштування живлення ноутбука

У вашого ноутбука є налаштування потужності, які ви можете змінити, щоб батарея не розряджалася занадто швидко. Щоб отримати доступ до налаштувань живлення ноутбука з Windows 10, вам потрібно буде відкрити вікно Налаштувань і вибрати «Система». Тепер в системному вікні вам потрібно знайти Живлення і сон і вибрати це.

Тут ви побачите варіанти відключення екрана ноутбука після певного часу бездіяльності, коли ви знаходитесь в режимі роботи від батареї або в режимі підключення до мережі. Якщо ваш ноутбук підключений до електромережі, вам зовсім не потрібно вимикати екран, тому залиште для цього параметра значення Ніколи. При живленні від акумулятора ми рекомендуємо вимикати екран через 5 хвилин бездіяльності.

Ті ж варіанти існують для переходу вашого ноутбука в сплячий режим. Знову ж таки, в цьому немає необхідності, якщо ваш ноутбук підключений до електромережі, але ви можете налаштувати, щоб це відбувалося під час простою, який ви вказуєте в режимі роботи від батареї.

Існують додаткові настройки потужності, де ви можете створити свій власний план управління живленням або вибрати оптимізовані або збалансовані налаштування. Якщо сумніваєтеся, скористайтеся збалансованим планом. На ноутбуці Mac ви знайдете настройки живлення ноутбука в розділі енергозбереження. У них використовуються настройки, аналогічні до ноутбуків з Windows 10, тому налаштуйте їх на свій розсуд.

Бездротовий зв’язок і Bluetooth

Ще один спосіб продовжити термін служби акумулятора ноутбука – відключити бездротове підключення і підключення до мережі Bluetooth. Це легко зробити як з ноутбуком з Windows 10, так і з ноутбуком Mac.

Якщо у вас ноутбук з Windows 10, відкрийте вікно Налаштувань, знайдіть Мережеві підключення і клацніть по ньому. Тут ви побачите всі свої мережеві підключення, включаючи Wi-Fi і Bluetooth. Щоб відключити їх, просто клацніть правою кнопкою миші і виберіть «Відключити» .

Аналогічний процес відбувається з ноутбуком Mac. Вам потрібно зайти в налаштування Wi-Fi і Bluetooth і відключити обидві служби.

Дисковод

На ноутбуці з Windows 10 або Mac ви можете вимкнути жорсткий диск, коли ноутбук знаходиться в режимі очікування. Це досягається за допомогою функції Схеми живлення в Windows 10 і функції Енергозбереження ноутбука Mac. Ви можете налаштувати параметри таким чином, щоб жорсткий диск відключався після певного часу бездіяльності.

Периферійні пристрої

До ноутбука підключено кілька периферійних пристроїв – це нормально. Це можуть бути зовнішні накопичувачі, принтер, інший дисплей і т. д. Навіть якщо ви не використовуєте ці периферійні пристрої, вони будуть витрачати трохи енергії з акумулятора вашого ноутбука.

Отже, якщо ви не збираєтеся використовувати зовнішній накопичувач, наприклад, вимкніть його, щоб запобігти надмірній розрядці акумулятора вашого ноутбука. Переконайтеся, що ви безпечно видалили всі периферійні пристрої. Підключайте периферійний пристрій тільки тоді, коли він необхідний.

Висновок

Використання ноутбука з повноекранною яскравістю споживає найбільше енергії і призводить до дуже швидкої розрядки акумулятора ноутбука. Налаштувати параметри легко, щоб ви не використовували максимальну яскравість екрана, якщо вона вам не потрібна.

Ми рекомендуємо вам використовувати функції енергозбереження, які є в ноутбуках з Windows 10 і Mac. Якщо ви знаєте, що деякий час будете далеко від ноутбука, вони відключать ваш екран, жорсткий диск і переведуть ноутбук в сплячий режим, якщо ви налаштуєте його таким чином.

З’єднання Wi-Fi і Bluetooth постійно сканують на предмет змін, і ви можете легко відключити їх, щоб батарея вашого ноутбука не розряджалася занадто швидко. Нарешті, завжди корисно відключати всі периферійні пристрої, які ви не використовуєте, щоб продовжити термін служби батареї.

Наша мета в цьому матеріалі полягала в тому, щоб відповісти на питання: «Чому акумулятор мого ноутбука розряджається так швидко?». Тепер, коли ви знаєте основних винуватців розряду батареї ноутбука, дотримуйтесь цих порад і насолоджуйтеся роботою ноутбука від батареї довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.