Статті

Ентузіасти перерахували 20 міфів про смартфони

Share

Блогер overcockers.ru розвіяв найбільш популярні міфи про мобільні телефони. Не можна не сказати про те, наскільки зараз це актуально.

  1. Перед зарядкою потрібно повністю розрядити смартфон. Насправді ні. Як стверджує автор, це лише погіршить роботу батареї. Найоптимальніше – тримати зарядку на рівні від 40 до 80%.
  1. Захисна плівка або скло обов’язково потрібні. Ні, вони йдуть в минуле. Зараз пошкодити екран пристрою може хіба що падіння на асфальт, потрапляння на нього піску або каменів.
  1. Якщо ваш телефон намок, то його можна висушити феном. Краще не треба. Він легко може перегрітися, а високі температури шкідливі для таких пристроїв.
  1. Намоклий мобільний допоможе висушити рис. Ні. Він вбере лише вологу із зовнішнього боку телефону. Усередині рідина залишиться.
  1. Смартфон не можна залишати заряджатися на всю ніч. Ні. Зараз телефони можна ставити на зарядку хоч на всю ніч, не побоюючись за батарею. На сучасних гаджетах встаовлено спеціальний захист, який просто не дасть далі заряджатися, якщо досягнута відмітка “100%”.
  1. Якщо закрити всі фонові програми, то розряджатися смартфон буде повільніше. Ні. Коли ми виходимо з однієї програми, щоб зайти в інше, всі дані про нього зберігаються в оперативній пам’яті і при наступному запуску на них заряд вже не буде витрачатися. Це створено спеціально для економії енергії. Якщо ж закривати все самостійно, то батарея може розрядитися навіть швидше, ніж зазвичай.
  1. Чим більше МП, тим краще фотографії. Ні. Те, які фото робить смартфон, залежить не від кількості мегапікселів, а від їх якості.
  1. Карта може размагніться, якщо поруч буде лежати телефон. Ні. Магнітне поле смартфоні не так сильне.
  1. Користуватися громадським Wi-Fi небезпечно. Так це правда. Потрібно стежити за інформацією, яку ви передаєте, коли намагаєтеся зайти. Взагалі автор рекомендує користуватися ним з максимальною обережністю і з VPN.
  1. 4G витрачає більше трафіку, ніж 3G. Ні. Перше просто завантажує інформацію швидше і більше витрачає заряду ..
  1. Функція швидкої зарядки шкодить телефону. Ні. Коли телефон заряджається до 60-80%, вона автоматично відключається. Єдине, що може турбувати, – перегрів. Але будь-які акумулятори з часом починають працювати гірше.
  1. Чим більше обсяг оперативної пам’яті, тим смартфон краще. Неправда. Мало хто з нас працює відразу з п’яти і більше додатками одночасно, а для них і може знадобитися 8 ГБ. Для інших випадків – 3-4 ГБ вистачить.
  1. Сучасному телефону потрібен дисплей 4К. Ні. Таке потрібно для комп’ютера або телевізора, а на маленькому екрані наш зір не може сприймати щось більше, ніж 2K або Full HD.
  1. Смартфон – джерело випромінювання. Так, але безпечного.
  1. Не можна під час зарядки використовувати смартфон. Можна, можливо! Тільки пам’ятайте, що тоді телефон заряджається повільніше.
  1. Телефон в режимі польоту заряджається швидше. Так. У цьому режимі пристрій не підключений до мобільних мереж і не визначає ваше місце розташування, тому енергії витрачається менше.
  1. Смартфон заважає польотним системам. Так і не так. Тому краще не ризикувати і не користуватися ним при поїздці на літаку.
  1. Ваше місце розташування не можна буде відстежити, якщо ви витягнете сім-карту. Ні. Це можливо, якщо ви продовжите користуватися телефоном: наприклад, по GPS.
  1. У пластиковому корпусі телефони гірші інших. Ні. Більш того, пластик покращує прийом. А ще вони легші і не такі дорогі.
  1. Найбільш безпечний зарядний пристрій – оригінальний. Зовсім ні. Обладнання від будь-яких інших виробників так само безпечно, як і “рідне”.

Більш детально ви можете прочитати за посиланням .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024