Статті

Названі 4 прості способи захисту банківської карти

Share

Найперше слід назвати переваги користування банківською картою, серед яких варто відзначити її компактність і зручність користування. З цим сперечатися ніхто не буде, оскільки користуючись однією банківською картою, у вас відпаде необхідність у використанні готівки, оскільки більшість магазинів зараз приймають банківську карту для оплати товарів і послуг. Крім цього, навіть в разі втрати банківської карти, ви не втратите свої гроші. Вам необхідно тільки перевипустити собі нову карту, а стару заблокувати.

Тепер же поговоримо про захист банківської карти, який вбереже вас від крадіжки ваших грошей.

  • не давайте свою карту стороннім особам

    В даному випадку варто відзначити, що мова йде про знайомих і інших, які можуть скористатися вашою карткою в своїх корисливих цілях. Часті випадки, коли знайомі беруть карту і “випадково” її втрачають. Через деякий час, з тією ж карти, починають знімати готівку і довести, що це робить саме знайомий, буде досить складно.

  • не тримайте банківську карту в задній кишені

    Тримати банківську карту (і смартфон теж) в кишені не варто, оскільки це те саме місце, з якого найлегше її вкрасти. Навіть якщо злодіям не вийде з неї зняти готівку, або ж розрахуватися в магазині, вам все одно доведеться її перевипускати, а це вже займе якийсь час, яке ви будете без банківської карти.

  • не повідомляйте реквізити банківської картки стороннім

    Єдине, що ви можете повідомляти стороннім особам, так це номер вашої картки. Всі інші дані, які включають в себе термін її придатності, секретний 3-х значний код (CVV), номер телефону для доступу в онлайн-банк і секретні коди отримані від банку, повідомляти не можна. Про це навіть повідомляють у банку, оскільки шахраї часто представляються від їх імені та вимагають надання конфіденційної інформації.

  • не оплачують покупки в сумнівних інтернет-магазинах

    Також не рекомендується розраховуватися банківською картою в інтернет-магазинах, в яких ви раніше нічого не купували. Також звертайте увагу на те, магазин є оригінальним, а не фішингових, максимально схожий на відомого бренду, але з різницею в тому, що вони викрадають все банківські дані.

Слідуючи цим 4-х рекомендацій, ви вбережете свої гроші на банківській картці та рахунку. Також, за можливості, при шопінг в інтернет-магазинах, розраховуйтесь тільки після отримання товару. Якщо ж ви довіряєте магазину, то розраховуйтесь відразу банківською картою на свій страх і ризик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024