Чому багато користувачів смартфонів відключають 5G

Аналітики Android Authority під час дослідження з'ясували, чому багато власників смартфонів відключають на ґаджеті функцію 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стандарт мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G) — це новий етап розвитку технологій, покликаний розширити можливості доступу в інтернет, однак не всі користувачі смартфонів оцінили цю технологію.

Аналітики Android Authority опитали читачів видання, щоб з’ясувати, як часто вони користуються функцією 5G. Але багато хто не бачить в ній особливої користі. Близько 40% респондентів зазначили, що не користуються взагалі технологією 5G. Журналісти припустили, що, можливо, вони не бачать у ній переваг або живуть у місцевості, де мережа ще не функціонує.

Понад 10% користувачів смартфонів сказали, що вимикають функцію при слабкому сигналі або для того, щоб заощадити заряд ґаджета. Але більше 50% респондентів запевнили, що технологія 5G завжди включена на їхньому пристрої. Можливо, вони отримують реальну вигоду від послуги, а, може, просто не знають, як її відключити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначимо, що 5G є прямим наступником стандарту 4G, який використовується зараз. Новий стандарт був розроблений для підтримки набагато більшої кількості клієнтських пристроїв на одиницю площі. 5G також означає більш високу пропускну здатність — до 20 гігабіт на секунду, що у 60 разів більше, ніж нинішні 4G-мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.