Названо 3 головні критерії при виборі автономного смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Напевно ви, як і більшість користувачів смартфонів, при виборі смартфона під ті чи інші цілі, дивитесь саме на основні його характеристики. Для прикладу, в більшості випадків, при виборі смартфона з неймовірними фотоможливостями, то практично всі дивляться на кількість мегапікселів, тобто чим більше, тим краще. Те саме стосується й автономності, чим більший акумулятор, тим довше смартфон буде працювати без підзарядки. На ділі ж, що в першому, що в другому випадку, це не відіграє найважливішу роль і не буде гарантувати, що ваш смартфон буде робити неймовірні фото і не буде працювати суперавтономно. В даній статті поговоримо саме про автономність смартфонів, зокрема буде названо 3 головні критерії при виборі автономного смартфона.

Реклама

Критерій 1. Особливості дисплея

По якійсь причині, при виборі автономного смартфона, мало хто звертає увагу на екран смартфона, хоча це й велика помилка. Від екрану, а саме його розмірів, типу та частоти оновлення, залежить наскільки довго ваш смартфон буде працювати автономно.

Для прикладу, зараз більшість смартфонів оснащені IPS або AMOLED дисплеями. Більшість вважають, що IPS дисплеї більш економні в плані енергоспоживання, але виявляється, що AMOLED більш енергоефективні.

Від розміру дисплея також багато чого залежить, оскільки смартфони з малими екранами більш автономні, а з великим дисплеями – навпаки.

Те саме стосується й розширення та частоти оновлення дисплея – чим більша щільність пікселів та вища частота оновлення, тим швидше буде розряджатися смартфон. Зразу зауважимо, що при використанні частоти оновлення 60 Гц, споживання енергії буде рівномірним і меншим.

Критерій 2. Технічні характеристики

Якщо в попередньому випадку акцентувалася увага на дисплеї, то зараз варто звернути увагу саме на технічні характеристики смартфона, оскільки автономність від них сильно залежить.

Розпочнемо із процесора, тобто чим він потужніший, тим більше енергоспоживання. Те саме стосується й технічного процесу, а саме його розмірів (7 нм, 8 нм і далі) – чим більше, тим більше споживання енергії та більше нагрівання смартфона.

Так само на автономність впливає й кількість оперативної пам’яті – чим більше ОЗУ, тим більше енергоспоживання. Ну і варто не забувати й про систему охолодження, оскільки при поганому охолодженні смартфона збільшуються енерговитрати.

Критерій 3. Оптимізація

Оптимізація напевно один із найголовніших критеріїв, які впливають на автономність смартфона. У вашого смартфона може бути акумулятор і на 10 000 мАг, але якщо на смартфоні будуть погано оптимізовані апаратні та програмні частини смартфона, то він все рівно буде розряджатися за 1 день.

Прикладом можуть послужити смартфони компанії Apple, які не оснащуються гігантськими акумуляторами, але за автономністю вони не поступаються більшій частині Android-смартфонів.

Який можна зробити з цього висновок? При виборі майбутнього смартфона, завжди звертайте увагу на його оптимізацію. З цим вам допоможемо ми, або інші тематичні ресурси, де будуть розповідати не про автономність на аркуші, а про Реальну автономність смартфона.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоitech.co.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ