Xiaomi знає, як підкорити один з найбільших ринків смартфонів

Даєш більше роздрібних магазинів і Китай впаде до ніг Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi викликає роздратування у конкурентів і Хейтер, навіть коли компанія з’явилася в світовому табелі рангів смартфонобудівництва, це роздратування нікуди не поділося. Цього року компанію атакують з усіх боків по частині проблем з софтом, але другий квартал нинішнього року, проте, став найкращим за всю історію Xiaomi. Вона зуміла стати другою в світі і відтіснила на третю сходинку Apple .

Є шанс, що вона повторить свій успіх за підсумками третього кварталу нинішнього року, але вже в четвертому вона пропустить вперед Apple, яка з виходом iPhone 13 поверне втрачені позиції. Головна причина рекордних продажів Xiaomi очевидна: COVID і супутнє йому зниження доходів споживачів, які стали вибирати смартфони дешевше, а також падіння Huawei. Але все це на світовому ринку, а що на батьківщині компанії, в Китаї?

А ось тут Xiaomi похвалитися начебто нічим. У Китаї компанія не на перших ролях і ледь потрапила в п’ятірку кращих. Але це справедливо лише до продуктів під брендом Xiaomi, тоді як суббренд Redmi впевнене утримує другу позицію і контролює 18,74% частки ринку. Якщо підсумувати частку Redmi і Xiaomi (9,21%), то виявиться, що Xiaomi все ж лідер, обходячи Vivo, формально вважається лідером з часткою 19,76%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але материнська компанія старанно вдає, що «дочка» незалежна і не присвоює собі її успіхи. Тому глава Xiaomi цілком серйозно взявся міркувати, чому компанія не лідер в Піднебесній. На його думку, вся справа в каналах поширення продуктів. Компанія спочатку зробила ставку на майданчики електронної комерції і тільки в останні роки взялася за створення власної роздрібної мережі.

За словами Лей Цзюнь, сьогодні 30% людей купують смартфони в онлайн-точках, тоді як 70% вважають за краще здійснювати покупки в роздрібних магазинах. Усвідомлюючи це, компанія почала будувати власну роздрібну мережу і зараз відкриває по 1000 точок щомісяця. До кінця червня таких магазинів налічувалося вже 8000 по всьому Китаю.

«Я відчуваю, що, коли наші офлайн-магазини будуть повністю відкриті, у нас є шанс посісти перше місце на китайському ринку», – заявив глава Xiaomi. Причому компанія хоче прийти не тільки в міста, а й села. У планах відкриття 10000 торгових точок в сільській місцевості. По магазину Xiaomi в кожне село!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.