Статті

Топ-5 причин, чому варто вимикати автоматичне оновлення додатків на Android

Share

Автоматичне оновлення додатків досить зручна функція на Android, в якої справді багато переваг. Найбільшою перевагою є те, що ви завжди отримуєте свіжі оновлення і за цим непотрібно стежити, оскільки з Play Market вони приходять самі і регулярно. Також там присутні гнучкі налаштування для завантаження оновлень, тобто ви можете завантажувати оновлення в будь-який момент із використанням Wi-Fi або мобільного інтернету, або ж дозволити оновлення тільки через Wi-Fi. В цілому це зручно, але зараз буде названо 5 причин, чому варто вимикати автоматичне оновлення додатків на Android.

Причина 1. Заощадження пам’яті

Ця причина буде більше актуальна для власників смартфонів з малим об’ємом внутрішньої пам’яті, оскільки додатки оновлюються весь час і кожного разу розміри оновлень можуть бути різними, як від декількох Мб, так і до декількох сотень Мб. Тепер уявіть, що у вас вільних 1-2 Гб внутрішньої пам’яті і через декілька оновлень, вільного простору залишиться неймовірно мало, а це погано відобразиться на продуктивності смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина 2. Заощадження мобільного трафіку

Як ми писали вище, розмір оновлення може коливатися від декількох Мб і до декількох сотень Мб, а якщо у вас обмежена кількість тарифних Гб ( 4-6-8 Гб), то через декілька таких оновлень, у вас залишиться недостатня кількість трафіку до завершення оплаченого місяця. В такому випадку варто ввімкнути оновлення тільки через Wi-Fi, або ж взагалі вимкнути автоматичне оновлення.

Причина 3. Заощадження автономності

В даному випадку проблемою є те, що додатки можуть почати оновлюватися в такий момент, коли цього найменше хочеться. Тут можна відмітити оновлення з низьким рівнем заряду і під час використання на смартфоні інших додатків.

В будь-якому випадку, це приносить максимальний дискомфорт і може залишити вас без смартфона в критичний момент.

Причина 4. Невдалі оновлення

Вже всі звикли до того, що з кожним оновленням додатків, в яких виправляються баги, з’являється ще більша кількість нових і так весь час. Щоб уникнути проблем із смартфоном в результаті невдалих оновлень, краще вимикати автоматичні оновлення і оновлювати додатки вручну тільки через 1-2 дня, коли більшість багів вже буде виправлено.

Причина 5. Зниження швидкості інтернету на смартфоні

Особливо це стосується тих випадків, коли вам необхідно справді швидкий мобільний інтернет для роботи (або інших цілей) і тут починаються оновлення, які знижують швидкість інтернету до такого рівня, що користуватися ним взагалі неможливо.

Краще завантажувати оновлення тоді, коли ви не користуєтеся смартфоном. Найкращим рішенням буде завантаження оновлень через Wi-Fi і тільки тоді, коли смартфоном не користуються і він заряджається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024