Статті

Названо причини, чому не варто купляти смартфон з 1 Гб ОЗП в 2021 році

Share

На ринку доступна велика кількість смартфонів, які пропонують різноманітні характеристики і які зможуть задовільнити потреби майже кожної людини, яка націлена або на ультрабюджетний клас або ж на флагманський. Також всі смартфони пропонують різні об’єми оперативної пам’яті, де найбюджетніші смартфони комплектують з 1 Гб ОЗП. Зараз же буде названо причини, чому не варто купляти смартфон з 1 Г оперативної пам’яті в 2021 році.

Перша причина – Система. Оскільки майже всі бюджетні смартфони працюють під управління ОС Android, то з 1 Гб ОЗП вільних залишиться не більше 500 – 600 Мб. Тепер додамо ще більшість додатків, то ця кількість зменшиться до 100 -200 Мб, чого недостатньо для комфортного користування смартфоном.

Друга причина – важкі додатки. Оскільки з ОС у вас вже залишиться не більше 500 – 600 Мб, то логічно, що про важкі ігри та додатки ви можете просто забути. Вони або просто не будуть запускатися, або запустяться і працюватимуть настільки повільно, що ви просто не витримаєте цього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третя причина – загальмованість смартфона. Враховуючи те, що вільний об’єм оперативної пам’яті з самого початку малий, то з часом його стане ще менше. Чим менше вільної ОЗП, тим повільніше працює смартфон.

Четверта причина – багатозадачність. В даному випадку, ви можете забути про використання декількох додатків одночасно, оскільки обмежена ОЗУ просто не взмозі коректно запускати велику кількість додатків, а значить вам прийдеться вибирати, чим в першу чершу ви хочете користуватися.

П’ята причина – 1 Гб ОЗП не актуально. Зараз для комфортного користування смартфоном необхідно мінімум 2 Гб ОЗП. Оптимальним рішенням буде 3- 4 Гб, а враховуючи те, що на ринку доступно багато смартфонів (бюджетних та середньобюджетних) з 3 – 4 Гб оперативки, то нема сенсу в покупці пристрою з 1 Гб ОЗУ.

Ми назвали тільки основні причини для відмови від смартфонів з 1 Гб ОЗУ, оскільки на ділі комфорт від користування такими смартфонами взагалі відсутній.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024