Відомо, чи можливо визначити місцезнаходження смартфона при вимкненій геолокації

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дана стаття буде для тих користувачів, які надто сильно переживають за стеження через смартфони та його датчики. Зараз ми обговоримо питання, стосовно стеження через служби визначення геоданих, вірніше чи можливо визначити місцезнаходження смартфона при вимкненій геолокації.

Вимикаючи дані для передачі геолокації, ваш телефон не повинні бачити різного роду служби для відстеження. Правда сьогодні існує ряд способів, які можуть дізнатись координати вашого пристрою і без ввімкнених геоданих. Найперше, ваше місцезнаходження зможуть бачити оператори мобільного зв’язку, так як саме вони можуть визначати розташування вашого телефону орієнтуючись на вишки стільникового зв’язку, до яких підключається телефон.

Також визначати ваше місцезнаходження при вимкненні відповідних служб можна і через загальнодоступний Wi-Fi. Підключаючись до нього, провайдери даних мереж збирають MAC-адреси підключених пристроїв, зберігають їх, і при потребі можуть дізнатись місце вашого перебування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ну і звісно, шпигунські програми також можуть дізнатись ваше місцезнаходження навіть при вимкнених геолокаціях.
Щодо того, як захистити себе від стеження, то повного захисту, все ж таки, ви не зможете досягнути, але зменшити ймовірність відстеження та ускладнити такі дії все ж можна. І для цього вам потрібно не вмикати Wi-Fi в громадських місцях, вимикати GPS, користуватись VPN, завантажувати програми та додатки лише з офіційних джерел, перевіряти наявні дозволи ваших додатків на смартфоні, тощо. А от стосовно відстеження операторами мобільного зв’язку, то тут допоможе лише вимкнення пристрою та витягнення сім-карти, або якщо можна акумулятора.

Але знову ж таки, якщо ви пересічний користувач, який не здійснює ніякої забороненої чи кримінальної діяльності, то й боятися відстеження неварто. Сьогодні повністю його уникнути не вийде. В даному випадку ви можете лише слідкувати з здоров’ям свого смартфона та не надавати можливість слідкувати за вами шахраям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.