Названо основні поради щодо захисту екрану смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз практично всі користуються смартфонами, які сьогодні не можна вважати неймовірно дорогим задоволенням. Крім цього, смартфони, які випускають останні декілька років сильно розширили свій функціонал, що однозначно підвищило їхню популярність і зменшило популярність стаціонарних ПК та ноутбуків. Основним недоліком сучасних смартфонів є те, що вони неймовірно чутливі до подряпин, падінь та інших механічних пошкоджень, а значить доглядати за ними необхідно відповідно. Оскільки екран це та частина смартфона, яка найчастіше піддається ушкодженням, буде названо основні поради щодо захисту екрану смартфона.

Напевно найпопулярнішим захистом екрану смартфона є використання захисних плівок та стекол. Розповідати про стандарті захисні плівки не будемо, оскільки їхній рівень захисту незначний і в більшості випадків, вони тільки псують зовнішній вигляд смартфона та комфортність у користуванні смартфоном.

Зараз краще розповімо про гідрогелеві плівки, як в рази зручніші та ефективніші за традиційні. Першою перевагою таких плівок є те, що вони неймовірно прості в наклеюванні, оскільки не створюються бульбашки, а значить їх наклеїти можна без посторонньої допомоги. Наступною їхньою перевагою є те, що такий тип плівок здатний ефективно захищати смартфон від дрібних пошкоджень у вигляді подряпин, оскільки вони затягуються і навіть не залишається ніякого сліда. Логічно що є й недоліки в такій плівці, а саме гірше ковзання пальців по екрану та відсутній захисту від серйозніших пошкоджень у вигляді падінь і тому подібного.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер стосовно захисного скла, яке можна придбати в двох найпопулярніших варіантах – 2D та 3D. 2D скло, це звичайне скло, яке покриває плоский дисплей. 3D скло відрізняється тим, що воно додатково закриває і краї смартфона, чим покращується загальний захист смартфона. Перевагою 3D скла можна назвати те, що воно добре кріпиться до екрану, а значить ймовірність її випадкового відклеювання майже відсутня.

Стосовно захисного скла, то при виборі такого захисту варто звертати увагу ще на маркування його міцності, яке доступне в категоріях H і D. Категорія H (спереді ще розміщуються цифри) означає міцність скла, де чим більший показник, тим скло міцніше.

Категорія D, на відміну від H, показує кількість шарів скла, де кількість шарів рівносильна міцності скла. В даному випадку варто не забувати, що чим грубше скло, тим важче користуватися сенсором смартфона. Оптимально, якщо захисне скло буде товщиною не більше 0,4 мм.

Додатково, при виборі захисного скла, звертайте увагу на присутність олеофобного покриття.Також можна брати до уваги стекла з антистатичною мембраною. Такі набагато легше наклеїти та зручніше ними користуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.