Як перенести WhatsApp на новий телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно я зважився на сміливий експеримент і відмовився від свого iPhone 12 на користь смартфона Samsung на Android. Стало цікаво, що там змінилося за останні кілька років (останній раз ходив з першим OnePlus), та й взагалі на самому ділі це дуже цікавий досвід. Начувся про додатки для міграції з iOS на Android, але, як виявилося, вони переносять тільки частину даних, причому вибірково. Довелося встановлювати деякі програми з Google Play. Але з мессенджерами все ще гірше: якщо Telegram швидко підтягнув все листування і вкладені файли, то питання, як перенести історію WhatsApp, я вирішив не відразу.

Встановивши WhatsApp на Android, я чомусь був упевнений, що після авторизації за номером телефону додаток саме підтягне резервну копію листування з iOS, і все буде шикарно. Так, бекап я заздалегідь зробив. Однак через те, що WhatsApp використовує для зберігання резервних копій листування на iPhone iCloud , а на Android – Google Диск, дві хмари, зрозуміло, ніяк не обмінюється інформацією . І можна скільки завгодно робити бекап, на іншій платформі він не з’явиться. З айфона на айфон це працює, але по-іншому – ні.

Як перенести історію WhatsApp

Пошукавши в Мережі способи вирішення проблеми, я зупинився на додатку iCareFone For WhatsApp Transfer . Це утиліта від розробника Tenorshare, яка здійснює здавався раніше неможливим кроссплатформне перенесення WhatsApp за допомогою лише одного кліка миші.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реально, все дуже просто:

    1. Підключаємо два телефоном та комп’ютером (Android і iOS);
    2. Той телефон, на який здійснюється перенесення, повинен бути праворуч;
WhatsApp

Якщо телефони визначилися неправильно, натисніть на стрілочки

    1. Додаток попросить зробити резервну копію WhatsApp (навіть якщо ви робили раніше, зробіть ще раз);
WhatsApp

робимо бекап

    1. Введіть свій номер телефону на наступному етапі і код перевірки;
WhatsApp

Підтверджуємо то, що ви власник резервної копії

  1. Розпочнеться перенесення WhatsApp, який займе всього кілька хвилин.
WhatsApp

Все готово!

По суті додаток вміло працює з резервних копій, і вміє накочувати резервну копію WhatsApp з однієї платформи (iOS) на іншу (Android) і навпаки. Не розумію, чому сам Вотсап зробить таку фішку, було б зручно.

Відео з демонстрацією роботи програми

Ця програма підтримує передачу повідомлень і вкладень WhatsApp і WhatsApp Business, включаючи відео, фотографій та, між Android і iOS, Android і Android, iOS і iOS без будь-яких обмежень, в тому числі працює з iOS 14.5. У моєму випадку воно остаточно вирішило питання, як перенести WhatsApp при зміні телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.