Статті

Названо способи, якими віруси потрапляють на смартфони

Share

Майже всім власникам комп’ютерів, планшетів та смартфонів відомо про найбільшу загрозу для їхніх пристроїв – віруси. В інтернеті є багато матеріалу про те, що черговий вірус викрав мільйони персональних даних, отримав доступ до банківських рахунків, заблокував смартфони або ПК та багато інших поганих новин, пов’язаних із вірусами. Також в мережі можна зустріти багато рекомендацій по їхньому виявленню та видаленню, але мало хто знає, як їх “спіймати”. Зараз же буде названо способи, якими віруси потрапляють на смартфони. Зразу повідомляємо, що названо буде тільки найпоширеніші способи.

Завантажені з Google Play

Як би не було дивно, але віруси досить часто потрапляють на смартфон через офіційні канали у вигляді магазину Google Play. Зазвичай, додатки які потрапляють на ваш смартфон безпечні, але після 1-2 оновлень в них завантажується вірус, який обходить систему безпеки Google. Єдине радує, що таких випадків небагато і Google оперативно видаляє такі додатки із свого магазину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сторонні магазини

В даному випадку мова йде про ті магазини / каталоги / сайти, які пропонують перероблені версії додатків або ж зламані. Такі додатки позбавлені захисту у вигляді Google, а значить користувачі, які завантажили такі додатки, автоматично вразливі перед вірусами.

Електронна пошта

Один з найпопулярніших способів підчепити вірус не тільки на смартфон, а й на ПК або ноутбук. Зазвичай зловмисники роблять масові розсилання про неймовірні виграші, де пропонують заповнити анкети для отримання виграшу, або ж вимагають завантаження певного додатку для підтвердження виграшу. Логічно, що переходити на посилання в таких листах не можна і тим більше завантажувати додатки, які від вас вимагають. Ймовірність підчепити вірус на свій пристрій просто неймовірно висока.

Посилання на сайтах та реклама в браузерах

Схожа ситуація із посиланнями на сумнівних сайтах або ж рекламою в браузерах, де також повідомляють про неймовірні виграші, або ж зараження пристрою. Особливо це стосується надоїдливих рекламних оголошень, які не дозволяють вам виконувати певні дії на сайті. Такі рекламні оголошення часто ведуть на сайти, де пропонується завантажити конкретний додаток, або ж заповнити свої дані для отримання виграшу і тому подібного. В даному випадку, також не рекомендується нічого заповнювати на таких сайтах і тим більше завантажувати додатки.

Месенджери та соціальні мережі

Напевно це найпопулярніші способи розповсюдження вірусів та шкідливого програмного забезпечення. Метод схожий до масових розсилань, які приходять на електронну пошту. Рекомендація тут така ж, як і в попередніх ситуаціях. Не переходити на невідомі посилання і нічого не завантажувати, оскільки зловмисники тільки й надіються на вашу довірливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлені навушники Beats Solo Buds та Solo 4

    Бренд Beats, що належить Apple, анонсував нові накладні бездротові навушники Solo 4. Модель за ціною…

    30.04.2024

    Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками

    Кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими були понесені збитки, протягом 2023 року в…

    30.04.2024

    Чому WhatsApp досі зручніше та безпечніше Telegram

    Якщо попросити пошуковик порівняти WhatsApp і Telegram, то він видасть кілька сотень матеріалів, у кожному…

    30.04.2024

    Дешевше та якісніше: DJI представила крихітний дрон Mini 4K

    Міні-дрон важить всього 249 грамів і має складний дизайн, завдяки чому його можна з легкістю…

    30.04.2024

    Що робити, якщо вам постійно бракує пам’яті у смартфоні

    Навряд чи сьогодні знайдеться хоча б один користувач Android, який ніколи не стикався з нестачею…

    30.04.2024

    Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Все ще топ за свої гроші

    Доброго часу, дорогі читачі. Сьогодні ми поговоримо про смартфон Xiaomi Redmi Note 13 Pro –…

    30.04.2024