Названо 4 найпоширеніші помилки при зарядці смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здавалося б, що складного в тому, щоб зарядити телефон. Вставляємо кабель в пристрій і підключаємо до електромережі. Але не все так просто. Існує кілька факторів, від яких багато в чому залежить термін експлуатації акумулятора. У даній статті ми розглянемо найбільш поширені помилки при зарядці смартфона, які можуть значно скоротити термін служби акумулятора.

Як уникнути помилок при зарядці смартфона

1. Висока температура

Якщо смартфон нагрівся, наприклад, при перегляді фільму або під час гри, не потрібно відразу ж ставити його на зарядку. Почекайте деякий час, щоб він охолов. Також не рекомендується одночасно заряджати пристрій і запускати на ньому важкі ігри, додатки або дивитися фільми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Висока вологість і холод

Якщо ви тільки що прийшли з вулиці (в холодну пору року) не варто відразу ж ставити телефон на зарядку, навіть якщо його рівень заряду вже практично дорівнює нулю. Залиште його хоча б на годину, щоб він зігрівся, і тільки потім ставте на зарядку. Теж саме стосується, якщо телефон знаходився в приміщенні з підвищеним рівнем вологості. Пов’язано це з тим, що волога і холод негативно впливають на будь-яку електроніку, так як це може привести до мікрозамиканію на схемі або окислення контактів.

3. Повний розряд

Багато користувачів в більшості випадків ставлять смартфон на зарядку, коли рівень заряду наближається до нуля. Робити цього у жодному разі не можна, так як літій-іонні акумулятори негативно ставляться до цього. Оптимальний варіант, ставити смартфон на зарядку, коли його рівень знизиться до 10-20%.

4. Не оригінальний зарядний пристрій

У разі виходу з ладу оригінального зарядного пристрою, багато людей вважають за краще економити, купуючи дешеві китайські аналоги. І цим можуть нашкодити не тільки акумулятора, але і самого пристрою.

Зверніть увагу, що не рекомендується навіть заряджати телефон зарядним пристроєм, кабель якого має заломи або пошкодження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.