Названо причини, чому iPhone гірший Android-смартфонів

Практично кожен українець користувався Android-смартфонами від самого їхнього початку продажів в Україні. Логічно, що через деякий час, у вас могло з’явитися бажання придбати Apple iPhone, який неймовірно добре розрекламований, та й володіти iPhone це вже певний статус. Заперечувати їхню популярність та інноваційність не вийде, але зараз буде названо 6 причин, чому iPhone гірше Android-смартфонів. Зразу повідомляємо, що цей матеріал ніяк не спонукає вас відмовитися від покупки iPhone і ніяк не вказує на те, що смартфони компанії Apple погані. І так, з цим розібралися.

Зарядний пристрій

Напевно всім добре відомо, що iPhone з своєю зарядкою Lighting відрізняється від всіх Android-смартфонів. В даному випадку, компанія Apple зробила все можливе, щоб “відрізнятися” від всіх інших і не почала використовувати традиційні microUSB або Type-C. Найбільшим недоліком Lighting є те, що кабелі для зарядки низької якості і за період активним користуванням смартфоном, можна замінити декілька шнурків. Крім цього, гніздо зарядки також не з самих міцних і велика ймовірність, що його вам також прийдеться замінювати.

В iPhone закритий доступ до файлової системи

Формально ви можете завантажити на свій iPhone тільки ті додатки, які доступні в AppStore. Аргументується це тим, що тільки так користувачі iPhone можуть бути в безпеці. Насправді навіть модерація додатків в AppStore не так добре захищає користувачів, оскільки вже була зафіксована велика кількість вірусних атак на власників iPhone.
В той же час, власники Android-смартфонів можуть завантажувати на свої смартфони практично будь-які файли, які є в них на ПК. Стосовно додатків, то є одна вимога, а саме – apk файл.

Технічні характеристики

Технічні характеристики iPhone не настільки потужні, як всі звикли думати. Так, вони однозначно варті уваги і технічні характеристики в них на високому рівні, але на ринку присутня достатня кількість Android-смартфонів з кращими характеристиками.

Автономність

Смартфони Apple iPhone не володіють великою автономністю і хоча рівень їхньої оптимізації на надзвичайно високому рівні, великій кількості Android-смартфонів вони все рівно поступаються. Досить багато смартфонів Xiaomi більш автономні, ніж останній iPhone.

Відсутня можливість користуватися другою SIM -картою та картою пам’яті

В даному випадку ви можете заперечити і назвати варіант із eSIM. Так, в такому випадку ви будете праві, але заперечувати той факт, що в Apple проти використання самовільного розширення внутрішнього сховища, ви не зможете.

Ціна

В даному випадку заперечувати ніхто не буде – смартфони (та й інші пристрої також) компанії Apple неймовірно дорогі. Ціни однозначно завищені і аргументується це тим, що якість iPhone вища, ніж інших смартфонів. В даному випадку можна заперечити, оскільки гідних Android-смартфонів з потужними характеристиками, унікальним дизайном та широким функціоналом, неймовірно багато і при цьому, набагато дешевше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.