Названо 8 поширених помилок, які допускають власники смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даній статті буде Названо 8 поширених помилок, які допускають власники смартфонів. Давайте одразу до суті.

Носіння смартфона

Досить часто смартфон можна помітити в задній кишені штанів, і це максимально неправильне місце для його носіння, так як випасти звідти він може дуже легко. Також є багато випадків, коли на смартфон сідають, забуваючи, що він в задній кишені та й таке розміщення може привабити крадіїв, тому краще носити смартфон деінде.

Використання смартфона без захисного чохла

Багато з нас нехтують захистом смартфона у вигляді чохла, що не зовсім правильно. Для початку, це захист смартфона як від серйозних падінь, так і від незначних подряпин, які псують зовнішній вигляд вашого пристрою. Окрім цього, багато користувачів відзначають більшу зручність при використанні смартфона із чохлом, ніж без нічого. Так навіть легше тримати телефон в руках, і чохол не обов’язково має бути об’ємним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка

Тут мова йде про стереотипи типу необхідності заряджання смартфона до 100% та перед першим використанням декілька раз його розрядити-зарядити. Сьогодні експерти в даній сфері рекомендують підтримувати рівень заряду вашого телефону в межах від 20% до 90%.

Зайві програми

Список зайвих програм та додатків, які ви можете завантажувати на свої смартфони досить великий. Сюди відносяться програми для прискорення роботи пристрою, збільшення його продуктивності, звільнення пам’яті, економії заряду акумулятора, стандартні програми типу калькулятора, ліхтарика, тощо. Такі програми лише займатимуть пам’ять на вашому пристрої, а користі від них ви не отримаєте.

Бездротові мережі, а саме їх постійна робота

Якщо в певний проміжок часу вам не потрібні певні служби типу Bluetooth, Wi-Fi чи мобільний інтернет, варто вимикати їх, тоді ваш смартфон не буде витрачати зайву енергію. Також мова йде про GPS.

Оновлення

Яким би смартфоном ви не користувались, його операційна система потребує систематичного оновлення. Дані оновлення оптимізують роботу смартфона, додають нові функції, покращують безпеку, тощо. Якщо ви використовуєте старші моделі смартфона, то перед дозволом оновлення ви можете перечитати відгуки користувачів, які уже його отримали і при відсутності будь-яких проблем також їх завантажити.

Несприятливі умови

Не рекомендується використовувати сучасні смартфони при температурі нижче -20 градусів (для літій-полімерних батарей), 0 градусів Цельсія (для літій-іонних батарей) та вище +35 градусів Цельсія. Звісно, в певних ситуаціях ви можете виходити за дані межі, проте тут ви повинні бути готові до швидкого розряду акумулятора та неправильного функціонування інших функцій смартфона. Також не рекомендується використовувати павербанк на морозі, ну і залишати телефон під прямими сонячними променями.

Чистка смартфона

В процесі користування смартфонами, у наявних на ньому роз’ємах накопичується пил та інше дрібне сміття. Досить часто користувачі самостійно проводять чистку даних роз’ємів невідповідними предметами типу зубочисток, скріпок, голок і т.д. В результаті чого пошкоджуються порт для зарядки пристрою, динаміки та навіть може відбутись замикання контактів роз’єму microUSB або Type-C. В даному випадку рекомендується звертатись в сервісні центри, а якщо і здійснюєте очистку самостійно, то лише професійними інструментами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.