Названо шкідливі додатки, які рекомендується видалити із свого смартфона

Зараз практично всі користуються смартфонами, оскільки вони замінили нам більшу частину ґаджетів, та ще й до того, вони максимально доступні для великої кількості населення. Всім власникам смартфонів відомо, що сам по собі, він представляє тільки дзвонилку з мінімальним набором корисних інструментів і щоб розширити його функціонал, приходиться звертатися до додатків, які можна завантажити як з офіційних магазинів Google, Apple, Samsung або Huawei, так і з сторонніх ресурсів. Крім корисних додатків, на смартфонах часто можна зустріти й додатки, які можуть нашкодити як смартфону, так і його власнику. Зараз же, буде названо 2 шкідливі додатки, які рекомендується видалити з свого смартфона. Мова зараз піде про додаток Кaraoke та WAPI certificatе. Особливість цих додатків полягає в тому, що вони встановлені на більшості смартфонів. Тепер детальніше.

Кaraoke

Як ми писали вище, цей додаток попередньо встановлений на більшості Android-смартфонів, а його небезпека полягає в тому, що він витрачає велику кількість інтернет-трафіку та сильно виснажує акумулятор смартфона. Причиною цьому є його фонова робота, відповідно, якщо ви його ніколи не використовували, варто його видалити, або ж хоча б вимкнути.

Так як це попередньо встановлений додаток, то з видаленням будуть деякі труднощі. В даному випадку, можна скористатися програмою ADB App Control, яка допоможе з видаленням такого типу додатків. Також можна просто вимкнути додаток через налаштування і заборонити йому працювати в фоновому режимі.

WAPI certificatе

Цей додаток також присутній на більшості сучасних смартфонів, особливо на тих, які були вироблені та продані в Китаї. Проблема цього додатку в тому, що для нас він взагалі непотрібний, оскільки це аналог Wi-Fi. За межами Китаю, цей додаток тільки виснажує акумулятор та витрачає інтернет-трафік, а значить користі від нього взагалі нема ніякої.

Якщо ви знайдете в себе такий (Налаштування – Додатки – Всі додатки – показати всі додатки), то вимкніть його, або ж закрийте йому доступ до мобільного інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.