Статті

9 порад, як збільшити автономність батареї Android-смартфона

Share

Людям, які відразу почали користуватися сенсорними смартфонами – морально легше: для них 1-2 дня роботи гаджета без підзарядки абсолютно нормальний показник. Але якщо ви застали час кнопкових телефонів, які не потребували розетки тижнями – то напевно згадуєте ті світлі часи з ностальгією, коли в черговий раз ставите смартфон заряджатися.

Полегшимо цей біль: ми зібрали поради про те, як правильно налаштувати Android, щоб максимально збільшити час автономної роботи будь-якого телефону.

Повідомлення на заблокованому екрані

Підсвічування дисплея є головним споживачем заряду акумулятора, причому найбільш неочевидна функція, яка витрачає енергію – це відображення повідомлень на заблокованому екрані. У більшості випадків річ абсолютно пуста, оскільки пристрій виходить з режиму очікування, а ми цього навіть не бачимо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ідеалі – варто відмовитися від показу повідомлень на заблокованому екрані повністю:

Або залишити тільки в месенджерах, повідомлення від яких дійсно потрібні.

Вібрація і звук

Звук і вібрація при натисканні кнопок віртуальної клавіатури, або відкриття пунктів меню – не потрібні. Залиште тільки основне: звук дзвінка, будильників, і одержуваних повідомлень з месенджерів, а вібрацію, щоб продовжити пристрою автономне життя, краще відключити всюди, де тільки можна.

Правильна яскравість

Чим яскравіше працює підсвічування екрану – тим швидше тане акумулятор. Багато людей постійно користуються підсвічуванням на максимумі, незважаючи на те, що потрібна вона тільки в сонячний день. Це не тільки згубно позначається на автономності, але і шкодить очам.

До речі, функцію автояскравості, якщо ви не забуваєте регулювати її вручну, є сенс відключити – постійна робота датчика освітленості теж споживає ресурс батареї.

Швидкість автоблокування дисплея

На додаток до попереднього пункту. Якщо ви часто розблоковуєте смартфон (наприклад, щоб відповісти в месенджері) і потім забуваєте його заблокувати – встановіть мінімальний час автоблокування екрану, так заряд буде витрачатися помітно менше.

Розумне використання модулів зв’язку

Геолокація, Bluetooth, Wi-Fi, мобільний інтернет – всі ці модулі серйозно скорочують витрату батареї (крім хіба що енергоефективного Bluetooth 5.0). А на практиці потрібні вони далеко не завжди. Тому заведіть звичку: тримати бездротові інтерфейси відключеними, і використовувати тільки в разі потреби.

Анімація

Крім екрану, заряд акумулятора витрачає і процесор, який може бути навантажений необов’язковими речами на кшталт відтворення анімацій інтерфейсу. Якщо у вас старий або не дуже продуктивний смартфон, їх відключення не тільки поліпшить автономність, але і позитивним чином позначиться на швидкодії системи.

Ось тут ми докладно написали про те, як прибрати візуальні ефекти на Android.

Відключення автооновлення додатків

Додатки оновлюються далеко не кожен день, але будь-який смартфон часто виходить в інтернет, щоб перевірити наявність апдейтів. Тому має сенс відключити автооновлення, і періодично оновлювати софт вручну. Так ви заощадите заряд, трафік і пам’ять пристрою.

Заходимо в Play Store – Налаштування – Загальні (головні) – Оновлення додатків, і вибираємо «Ніколи».

Режим енергозбереження

Банальний, але робочий спосіб, про ефективність якого подбав сам виробник. Запускается в Налаштуваннях – Живлення і продуктивність (Батарея), або прямо з верхньої шторки на більшості пристроїв.

Як саме працює режим енергозбереження – залежить від вашого смартфона. Наприклад, Самсунги обмежують швидкість інтернету, яскравість екрану і частоту роботи процесора. Кілька десятків хвилин роботи на залишках заряду це виграє.

Авіарежім

Найрадикальніший метод економії заряду. Якщо смартфон вам потрібен тільки для Wi-Fi, і дзвінків ви не чекаєте – активуємо режим польоту. Для цього заходимо в Налаштування, потім в Підключення та загальний доступ, або натискаємо на іконку-літачок, відкривши верхню шторку на робочому столі.

Звичайно, ці налаштування обмежують функціональність сучасного смартфона і постійно застосовувати їх не варто. Але якщо вам потрібно максимально розтягнути заряд в певних ситуаціях, всі вищеописані методи – реально працюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS

    Євросоюз повідомив про те, що скоро на iPadOS теж будуть доступні сторонні магазини програм, як…

    30.04.2024

    У Дубаї будують найвищий у світі хмарочос (фото)

    В ОАЕ вже є найвища будівля у світі Бурдж-Халіфа, проте вона є комерційною, а не…

    30.04.2024

    Буде по-новому з 1 червня: користувачам Ощадбанку озвучили важливу новину

    Тим, хто має рахунки та карти Ощадбанку, розповіли, що зміниться з 1 червня. Насамперед збільшиться…

    30.04.2024

    Топ-5 помилок, які повільно вбивають смартфон

    Кожен власник мобільного телефону хоче, щоб пристрій прослужив якнайдовше. Насправді смартфон може вийти з ладу…

    30.04.2024

    Nothing Phone (2a) вийшов у новому незвичайному кольорі, але купити його дуже складно

    Стартап Nothing тільки минулого місяця представив бюджетний смартфон Nothing Phone (2a), а вже зараз анонсував…

    30.04.2024

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024