Названо 5 причин, чому ваш смартфон швидко розряджається

Всі власники смартфонів, в певний період користування смартфоном, звертають увагу на те, що їхній смартфон починає розряджатися швидше, ніж раніше. Звісно, така проблема хвилює всіх власників смартфонів, особливо тих, в яких об’єм акумулятора й так не з великих. Зараз же, буде названо 5 причин, чому ваш смартфон швидко розряджається і як це вирішити.

Проблеми акумулятора

Всі сучасні смартфони живляться від літій-іонних акумуляторів, які мають обмежений термін експлуатації. Зазвичай, такі акумулятори починають втрачати в автономності після 2-3 років користування і чим далі, тим менше часу ви будете отримувати від 1 повної зарядки смартфона. Також можливий випадок, що у вас новий смартфон і проблеми розпочалися після декількох місяців користування ним. В такому випадку, велика ймовірність, що ви натрапили на заводський брак. Якщо це дійсно так, то смартфон необхідно віднести в сервісний центр та замінити акумулятор, оскільки бракований акумулятор надзвичайно небезпечний.

Додатки

Якщо ви впевнені в цілісності вашого акумулятора, то наступною причиною швидкого розряджання смартфона можуть стати додатки. Усі ми користуємось енергоємними додатками типу YouTube, соціальними мережами, плеєрами, тощо. Інформацію про використання заряду певними додатками ви можете дізнатись у налаштуваннях вашого смартфону, а саме в інформації про кожен конкретний додаток.

Фонові додатки

Такого типу додатки витрачають також багато заряду акумулятора, так як працюють не лише в момент використання, а й продовжують свою роботу в фоновому режимі. Навіть якщо ви не використовуєте смартфон, фонові додатки витрачають заряд батареї постійним оновленням даних, отриманням сповіщень чи визначенням вашого місця розташування.

Мобільний інтернет

Тут мова йде про постійно ввімкнену мережу, так як в такі моменти смартфон розряджається набагато швидше. Якщо ви не постійно використовуєте мобільний інтернет, то краще вимикати його, хоча б на певний час. Це справді зможе зберегти заряд вашого акумулятора.

Повідомлення

В даному випадку постійне отримання повідомлень також виснажує акумулятор, а найбільше це звукові сповіщення та вібрація в таких випадках. Краще вимкнути звукові сповіщення на певний тип повідомлень, а при можливості взагалі вимкнути непотрібні вам повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.