Найголовніші мінуси сучасних моделей смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони ще ніколи не були такими крутими як зараз. Однак, вони все ще не ідеальні. Навіть у дорогих флагманів є досить істотні мінуси. Які? Читайте статтю до кінця, щоб дізнатися. У ній ми зібрали самі основні недоліки сучасних моделей смартфонів.

Розміри

Той, хто застав перші мобільники, пам’ятає, якими компактними і зручними вони були. Телефони легко вміщалися в долоні, кишені і важили зовсім нічого. Сучасні ж смартфони в цьому плані далеко пішли від своїх предків. Все більше і більше пристроїв, що виходять зараз, мають лопатоподібні розміри.

Комфортно користуватися гаджетом з такими габаритами однією рукою практично нереально – доводиться або перехоплювати його, або асистувати вільною рукою. Та й носити в кишені подібні пристрої не надто зручно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міцність

Виробники повсюдно оснащують свої гаджети корпусами з загартованого скла. Так, виглядають такі моделі куди привабливіше за своїх конкурентів із пластику, але в плані практичності помітно їм поступаються. Вся справа в тому, що скло – шалено крихкий матеріал, легко б’ється при падінні.

Це призводить до того, що користувачам доводиться докуповувати чохли, бампери та інші подібні аксесуари до смартфону, щоб хоч якось захистити його від пошкоджень. Платити за це доводиться тим, що так апарат стає ще більше, та й витончені вигини, задумані виробником, губляться.

Ціна ремонту

Як це зазвичай буває зі складною технікою, сучасні смартфони ламаються значно частіше, ніж простенькі кнопкові звонилки. Причому їх лагодження – послуга недешева. Особливо, якщо мова йде про топові флагмани з новомодним 120-герцовим екраном. Розбивши такий, вам не тільки доведеться приготувати кругленьку суму для його реанімації, але ще і сервісний центр знайти, який за нього візьметься.

Відсутність мініджеку, слота під флешку

Один з найнеприємніших трендів за останній час. Радує той факт, що до середнього сегмента він поки не дійшов – його представники, здебільшого, все ще комплектуються класичним 3.5-міліметровим роз’ємом і слотом під флешку. А ось якщо ви захочете собі дорогий флагман – приділіть особливу увагу вибору конфігурації і не забудьте придбати собі бездротову гарнітуру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.