Штативи для смартфонів – види, вибір

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен телефон нового покоління оснащений камерою з одним або декількома об’єктивами для фотосесій свого власника. Але для якісних фотографій, щоб виключити распливчівость в зв’язку з тремтінням рук, використовують новий гаджет – штатив для телефону.

Штатив для телефону, особливості та види

Штатив являє собою підставку для фіксування телефону. Конструкція оснащена кріпленням для гаджета, а також шарнірами, за допомогою яких існує можливість повертати і нахиляти телефон в різних напрямках і під різним кутом нахилу. Основна функція пристрою полягає в стабілізації камери телефону з метою якісних знімків.

Штативи під смартфон діляться залежно від місця розташування:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • підлогові. Такий вид штатива підійде любителям знімати процес будь-яких дій, коли руки зайняті іншою справою. Він доречний в просторому приміщенні. Наприклад, при проведенні майстер-класів по творчості, танців, спортивних занять. Використання телескопічних ніжок дозволяє регулювати висоту для розміщення смартфона і нахил пристрої.
  • настільні. Такі пристрої дозволяють робити групові знімки. Завдяки своїм невеликим розмірам займає менше місця, не захаращуючи стіл.
  • ручні. Вважаються ідеальним пристроєм для Селфі. Ноги фотографа в цьому випадку виступають як ніжки штатива, фіксуючи положення телефону і стабілізуючи зображення. Пристрої відрізняються за способом управління фото або відеозйомкою: з кнопкою на рукоятці штатива, з пультом, з проводом і кнопкою.
  • універсальні. Популярність такої моделі безпосередньо пов’язана з зручністю і компактністю, а також з використанням виходячи із завдань в певний час: фото або відео під час руху, вночі, при слабкому освітленні. Коли необхідно вона виступає як селф-палиця, настільний трипод або тринога для підлоги.

Вибір штатива для телефону

Штатив вибирається для однієї мети – утримати телефон в стійкому і стабільному положенні. Тому перед вибором потенційному користувачеві слід вирішити декілька питань:

  • Для яких цілей необхідно пристрій – самостійне фотографування власника «Селфі», застосування в нічний час або при погодних умовах, під час поїздки або польоту.
  • Виходячи з області застосування, враховуються параметри: вага, розмір, матеріал.
  • Від таких особливостей штатива як регулювання і кріплення залежить зручність використання перед фотозйомкою або під час її.
  • Сумісність і синхронізація з операційною системою смартфона, а також наявність кнопок або блютуз-системи.

Визначення цілей і завдань, що купується штатива, а також співвідношення ціни до кількості використань товару, дозволить не переплачувати гроші на покупку непотрібного пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.