Названо випадки, коли не можна заряджати смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз практично всі користуються смартфонами, відповідно й заряджають їх. На перший погляд, що може бути складного в заряджанні смартфона? На перший погляд нічого, але більшість власників смартфонів робить елементарні помилки, які пришвидшують відправку смартфона в смітник. Щоб максимально відтягнути цю неприємну ситуацію, буде названо випадки, коли не можна заряджати смартфон. Дотримуючись їх, ви зможете вберегти акумулятор свого смартфона, який вважається тим елементом смартфона, термін експлуатації якого найкоротший.

Найперше варто пам’ятати, що заряджати смартфон можна тільки оригінальними зарядними пристроями, або ж тими, які підходять для вашої моделі смартфона. Забудьте про дешеві китайські зарядні пристрої (мова йде про підробки), які знищать ваш акумулятор швидше, ніж ви це зрозумієте.

Також варто відмовитися і від заряджання смартфона вночі. Хоча це і зручно, і виглядає цілком безпечно, але досить часті випадки, коли смартфони загораються саме під час нічних заряджань. Хоча розробники смартфонів і контролюють рівень заряду акумулятора за допомогою програмного забезпечення, але ніхто не може гарантувати вам 100% захист від загорання. Причиною може стати як програмний збій смартфона, так і охолодження смартфона, брак акумулятора або зарядного пристроя і тому подібне. Заряджайте смартфон перед сном, або ж після підйому зранку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна порада — не заряджайте смартфон в захисному чохлі. Причиною є те, що під час заряджання смартфон досить сильно нагрівається, а з чохлом йому набагато важче охолоджуватися і відводити від смартфона гаряче повітря. Те саме стосується і заряджання смартфона під подушкою. Смартфон не має можливості охолоджуватися, а тільки нагрівається ще сильніше.

Використання смартфона під час заряджання надзвичайно погана ідея, особливо якщо під час зарядки грати в ігри або ж переглядати смішні відео на YouTube. Причина схожа до попередніх — сильне нагрівання.

І остання порада, не заряджати смартфон під дією екстримальних температур, а саме після тривалого перебування смартфона під прямими сонячними променями та після перебування на морозі. Що в першому, що в другому випадках, смартфон необхідно залишити при кімнатній температурі на деякий час і тільки потім починати заряджати.

Якщо ваш смартфон тривалий час був під прямими сонячними променями і потім був поставлений на зарядку, то існує ризик плавлення акумулятора, що призведе до пожежі. Якщо заряджати смартфон після морозу, то можна завдати такої шкоди акумулятору, що потім ви не зможете його взагалі зарядити і прийдеться ваш смартфон відносити в сервіс і ставити новий акумулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.