Як правильно налаштувати месенджер Viber, щоб він не засмічував смартфон

Всім українцям відомий месенджер Viber і це цілком очікувано, враховуючи його популярність і кількість активних користувачів. Також всім активним користувачам месенджера відомо, що він неймовірно сильно засмічує внутрішню пам’ять смартфона, що змушує нас активно боротися з цим і в ручному режимі видаляти гігабайти даних, які нам непотрібні. Зараз же розповімо, як правильно налаштувати месенджер Viber, щоб він не засмічував смартфон і вам не приходилося кожного місяця це робити в ручному режимі.

Для початку, вам необхідно перейти в сам месенджер, а потім перейти в Додатково. В цьому розділі шукаємо Параметри та переходимо в “Мультимедійні файли й пам’ять”. Відвідавши цей розділ, вибираємо правильні налаштування, які зможуть заощадити вам вільний простір на смартфоні.

Перше, що ви побачите, це Якість зображення. В даному випадку необхідно вибирати таку якість зображення, яка буде мінімальною. Найкраще вибрати якість зображення “Стискання”, оскільки в такому вигляді зображення займатимуть приблизно 180 Кб.

Наступним кроком стане збереження Зображень в Галерею.В даному випадку вам вирішувати особисто, чи зберігати зображення в галереї чи ні. Якщо дозволите зберігати, то всі отримані медіа будуть зберігатися на смартфоні, якщо не виберете, то зображення не будуть зберігатися.

Наступний крок — автоматично завантажувати дані в мережах мобільного зв’язку. В даному випадку, ми рекомендуємо заборонити такі завантаження. Таким чином ви збережете себе від надмірної витрати мобільного трафіку і додатково не будете засмічувати свій смартфон різними фото, відео та GIF.

Зразу ж, після автозавантаження в мобільних мережах, ви побачите автозавантаження по Wi-Fi. В даному випадку, краще залишити це активним, тоді ви хоча б не будете витрачати свій мобільний трафік, але файли все рівно будуть зберігатися. Так ви хоча б зможете проконтролювати, що саме завантажилося.

Наступний пункт – автоматичне програвання відео. Цю опцію краще вимкнути, окільки в месенджері передається велика кількість файлів, які після програвання зберігаються в пам’яті смартфона. Вимкнувши цю опцію, ви будете самі вибирати, що саме можна завантажувати, а що ні. Також це суттєво заощадать ваш мобільний трафік.

Ще один крок – це обмеження трафіку. Це дійсно корисна функція, яка заощадить ваш мобільний трафік, та не буде завантажувати зайві файли на смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.