Названо причини, чому не рекомендується залишати зарядний пристрій в розетці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В мережі є абсолютно протилежні думки, так як одні користувачі стверджують, що зарядний пристрій можна залишати в розетці, а інші — що ні. А от щодо думки експертів, то все ж велика частина схиляється до того, що зарядку для смартфона потрібно виймати із розетки, якщо в даний момент ви нею не користуєтесь. Причин, чому не варто залишати зарядний пристрій в розетці є кілька, і це – споживання електроенергії (надзвичайно мізерне, але все ж є), перепади напруги та можливі подальші проблеми із самим блоком для зарядки.

Щодо деталей кожної з згаданих причин, то споживання електроенергії, навіть не відчутне, для деяких користувачів стає вагомим аргументом і вони перестають залишати зарядку в розетці. Перепад напруги явище можливе, проте досить рідкісне та й якщо і відбудеться, то шкоду може нанести і іншій техніці в будинку. Тобто тут є ймовірність перегорання зарядного пристрою. А от щодо інших проблем із зарядним пристроєм, то залишаючи його в розетці без нагляду, варто перевірити його стан, а саме справність, чи не іскрить пристрій, або ж чи немає стороннього запаху.

Загалом, якщо вас не турбують вище перераховані три причини, чому експерти радять виймати зарядний пристрій з розетки, то виймати його весь час вас ніхто заставити не може. Та й справді вагомих причин на це немає. Тут уже вибір за вами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я думаю, варто вам признатись, але ми самі грішимо тим, що зарядка більшість часу просто, без потреби, розміщена в розетці. Проте не варто повторювати наших помилок).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.