Експерти розповіли навіщо відключати інтернет на смартфоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти розповіли, чому варто відключати інтернет на смартфоні, коли ви ним не користуєтесь.

Реклама

Смартфон – невід’ємна частина життя сучасної людини, і це не просто статусна річ, а серйозна необхідність. Якщо хочете, щоб гаджет прослужив вам довго, тоді варто його берегти і знати деякі моменти.

Експерти розповіли, що багато людей не вимикають інтернет на телефоні на ніч або у випадках, коли їм не користуються. Здавалося б, що тут такого. Однак варто розуміти, якщо ви нічого в даний момент не робите в інтернеті, ваш смартфон робить. Мережеві функції багатьох додатків виконуються у фоновому режимі. Саме завдяки цьому і приходять push-повідомлення, наприклад, повідомляє comments.ua .

Логічно припустити, що якщо додатки на пристрої працюють, значить вони використовують заряд його батареї. Чим швидше буде сідати акумулятор, тим частіше його треба буде заряджати. Це безпосередньо впливає на термін служби смартфона.

Так, робота з мережею через Wi-Fi вимагає від гаджета менших зусиль, ніж через мобільний інтернет. На iPhone, наприклад, за замовчуванням включена функція допомоги Wi-Fi. У тому випадку, якщо це з’єднання слабке, то до нього автоматично підключаються мобільні дані.

Цю функцію бажано відключити, оскільки часто може відбуватися так: ви впевнені, що користуєтеся тільки Wi-Fi, а насправді телефон активно “юзает” мобільні дані.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ