В яких місцях небезпечно користуватися смартфоном

Смартфонами не варто користуватися на автозаправних станціях, поблизу сховищ пального та хімічних речовин, а також там, де є попереджувальні знаки або інструкції. У медичних клініках вас також можуть попросити відключити телефон через можливого впливу гаджета на чутливе медичне обладнання. Про це розповів директор факультету інформаційних технологій університету “Синергія” Станіслав Косарєв, повідомляє Прайм .

За словами фахівця, до недавнього часу існувала заборона на використання мобільних пристроїв на борту авіалайнера.

“Вважалося, що потенційно ваш гаджет може пошкодити або збити з курсу навігаційні прилади літака, і заборона на використання GSM-зв’язку був загальним для всіх світових авіакомпаній. Смартфони необхідно було переводити в авіарежім, вимикаючи будь-який пошук мережі, вихід в Інтернет, Wi-fi і Bluetooth “, – нагадує експерт .

Однак в 2014 році Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) зняв заборону на використання електроніки на борту, дозволивши використовувати пристрої навіть з включеними радіомодулями під час польоту.

Всі виробники телефонів попереджають, що не варто користуватися телефоном на автозаправних станціях (станціях технічного обслуговування), а також поблизу пального або хімічними речовинами.

Варто вимикати телефон в місцях, де цього вимагають відповідні попереджувальні знаки або інструкції.

“Теоретично телефон може стати причиною вибуху або пожежі в безпосередній близькості від об’єктів зберігання палива або хімічних речовин, а також в місцях виконання вибухових робіт”, – попереджає Косарєв .

До місць, де вас можуть зажадати відключити телефон, відносяться і різні медичні установи. Причина все та ж – непередбачуване вплив гаджета на чутливе медичне обладнання.

“Це сильно залежить від типу і новизни обладнання, нові медичні апарати прекрасно працюють поруч з включеними мобільниками. Однак старі покоління медичного обладнання можуть, в теорії,” засбоіть “- і будуть певні перешкоди, які ускладнять діагностику”, – резюмує Косарєв .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.